Euphorbia Franchetii (B.fedtsch), Euphorbia Canescens (L.), Euphorbia humifuza (willd) ўсимликлари таркибидан 1-О-галлоил-2,3- гексагидроксидифеноил-4,6-валонеил-β-D-глюкоза (ТН-1), 1,4,6 три-Огаллоил-2,3-валонеил-β-D-глюкоза (ТН-2), 1-О-галлоил-6-О-бисгаллоил-2,4- валонеил-β-D-глюкоза (ТН-3) таннинлар ажратиб олинди. Ажратиб олинган таннинларнинг оқсиллар билан бирикиш ҳусусиятлари ўрганилди.
Euphorbia Franchetii (B.fedtsch), Euphorbia Canescens (L.), Euphorbia humifuza (willd) ўсимликлари таркибидан 1-О-галлоил-2,3- гексагидроксидифеноил-4,6-валонеил-β-D-глюкоза (ТН-1), 1,4,6 три-Огаллоил-2,3-валонеил-β-D-глюкоза (ТН-2), 1-О-галлоил-6-О-бисгаллоил-2,4- валонеил-β-D-глюкоза (ТН-3) таннинлар ажратиб олинди. Ажратиб олинган таннинларнинг оқсиллар билан бирикиш ҳусусиятлари ўрганилди.
№ | Имя автора | Должность | Наименование организации |
---|---|---|---|
1 | Qodirova S.O. | Ўқитувчи | Тошкент фармацевтика институти |
2 | Raximov R.N. | Ўқитувчи | ЎзРФА Биоорганик кимё институти, Чирчиқ давлат педагогика институти |
3 | Komilov Q.O. | Ўқитувчи | Тошкент вилояти Чирчиқ давлат педагогика институти |
4 | Yuldasheva M.R. | Ўқитувчи | Мирзо Улуғбек номидаги Ўзбекистон Миллий университети |
№ | Название ссылки |
---|---|
1 | 1. Es-Safi N.E., Guyot S., Ducrot P.H. NMR, ES/MS, and MALDI-TOF/MS analysis of pear juce polymeric proanthocyanidins with potent free radical scavenging activity. J. Agric. Food Chem., Vol. 54, P. 6969-6977, (2006). |
2 | 2. Zhung L.L., Lin Y.M., HPLS, NMR and MALDI-TOF MS analysis of condensed tannins from Lithocarpus glaber leaves with potent free radical scavenging activity. Molecules, Vol. 15, P. 420-431, (2010). |
3 | 3. Chen Y., Hagerman A.E. Characterization of soluble noncovalent complex between bovine serum albumin and 1, 2, 3, 4, 6-penta-O-galloyl- β-dglucopyranose by MALDITOF MS. J. J. Agric. Food Chem., Vol. 52, P. 4008-4011, (2004). |
4 | 4. Tanguchi S., Imayoshi Y., Yoshida T., Hatano T. A new trimeric hydrolyzable tannin, oenotherin T2, isolated from aerial parts of Oenothera tetraptera Cav. Heterocycles, Vol.79, P. 617-626, (2009) |
5 | 5. Chen L.G., Yen K.Y., Yang L.L., Hatano T., Okuda T., Yoshida T., Macrocyclic ellagitannin dimers, cuphiins D1 and D2, and accompanying tannins from Cuphea hyssopifolia. Phytochemistry, Vol. 50, P. 307-312, (1999) |
6 | 6. Orabi M.A.A., Taniguchi Sh., Hatano T. Monomeric and dimeric hydrolysable tannins of Tamarix nilotica. Phytochemistry, Vol. 70, P. 1286-1293, (2009). |
7 | 7. Lee Sh.Sh., Lin H.Ch., Chen Ch.K. Acylated flavonol monorhamnosides, αglucosidase inhibitors, from Machilus philippinensis. Phytochemistry, Vol. 69, P. 2347–2353, (2008). |
8 | 8. Marston A. Role of advances in chromatographic techniques in phytochemistry. Phytochemistry, Vol. 68, P. 2785–2797, (2007). |
9 | 9. Takuo Okuda, Takashi Yoshida, Tsutomu Hatano, Hideyuki Ito. Chemistry and biology ellagitannins. An Underestimated Class of Bioactive Plant Polyphenols. Published by World Scientific Publishing Co. Pte. Ltd. Singapore (2009). |
10 | 10. Reed J., Krueger C., Vestling M. MALDI-TOF mass spectrometry of oligomeric food polyphenols. Phytochemistry, Vol. 66, P. 2248-2263, (2005). |
11 | 11. Hager T.J., Howard L.R., Liyanage R., Lay J., Prior R.L. Ellagitannin composition of blackberry as determined by HPLC-ESI-MS and MALDI-TOF-MS. J. Agric. Food Chem., Vol. 56, P. 661-669, (2008). |