253

  • Ссылка в интернете
  • DOI
  • Дата создание в систему UzSCI17-03-2020
  • Количество прочтений248
  • Дата публикации06-10-2019
  • Язык статьиO'zbek
  • Страницы5
Ключевые слова
English

The article presents a mathematical model of the process of drying apricot, describing the patterns of movement of moisture and temperature through the layers of the dried material. It is theoretically substantiated that the specific volumetric power of the source when drying an apricot with infrared radiation is largely dependent on the thermoradiation properties of the wet material, as well as on the spectral energy distribution, in the spectrum of infrared radiation.

Название ссылки
1 1. Лыков А.В., Михайлов Ю.А. Теория тепло и массопереноса. -М.-Л: Госэнергоиздат, 1983.- 535с.
2 2. Гинзбург А.С. Инфракрасная техника в пищевой промышленности. –М.: Пищевая промышленность, 1986.-376с.
3 3. Гинзбург А.С. Основы теории и техники сушки пищевых продуктов. -М.: Пищевая промышленность,1973.-528с
4 4. Лыков А.В. Явление переноса в капиллярно-пористых телах. –М.:ГИТТЛ, 1978.-296с
5 5. https://www.journals.elsevier.com/international-journal-of-heat-and-mass-transfer
В ожидании