В статье приводятся результаты нормы и приемы дополнительной подкормки местных коз в 4,0-4,5 и 9-10-месячном возрасте. Определены показателы мясной продуктивности опытных коз в возрастной динамике. Изучены мясо и химический состав мышечной ткани. Приведены данные приемы нагула в условиях пастбища и влияние дополнительной подкормки на живую массу козлят.
Мақолада 4,0-4,5 ва 9-10 ойлик маҳаллий эркак улоқларни қўшимча озиқлантириш мьерлари ва усуллари келтирилган. Тажрибадаги улоқларнинг ёши кесимида гўшт махсулдорлиги кўрсаткичлари аниқланилган. Гўшт ва мушак тўқималарининг қимёвий таркиби ўрганилган. Яйлов шароитида бўрдоқилаш усуллари ва қўшимча озиқлантиришнинг тирик вазни кўрсаткичларига тасири келтирилган.
В статье приводятся результаты нормы и приемы дополнительной подкормки местных коз в 4,0-4,5 и 9-10-месячном возрасте. Определены показателы мясной продуктивности опытных коз в возрастной динамике. Изучены мясо и химический состав мышечной ткани. Приведены данные приемы нагула в условиях пастбища и влияние дополнительной подкормки на живую массу козлят.
The article presents balance and methods of additional feeding 4,0-4,5 and 9-10 month aged local male goatlings. Indicators of meat productivity was defined in experiment by their ages, chemical broberties of meat and muscular tissues were studied. The information is given about foraging in the condition of pasture and influence of additional feeding on living weight of goatlings.
№ | Author name | position | Name of organisation |
---|---|---|---|
1 | Bazarov S.R. | ||
2 | Toreshova A.U. |
№ | Name of reference |
---|