245

  • Read count245
  • Date of publication24-05-2021
  • Main LanguageRus
  • Pages28-30
Tags
English

The article is devoted to obtaining various methods of drying a zoned apricot cultivar in Uzbekistan. Before laying for drying, the sugar content of fresh fruits was 17-21.5%. The output of dried products was 15.3-19%, a relatively high yield is allocated when dried for dried apricots, kaisa (19-22%). A relatively good organoleptic assessment (4.4-4.5 points) distinguishes the varieties from the apricot YubileinyNavoi, Gulyungilyuchak, when dried for dried apricots.

Tags
Author name position Name of organisation
1 Islamov S.. қ.х.ф.д., профессор ТашГАУ
2 Usmanova K.. ассистент ТашГАУ
Name of reference
1 1. Абдурахмонов О.Р. Акустическое воздействие на продукт в процессе сушки // Ж. Хранение и переработка сельхозсырья. – Москва, 2006. - № 7. – С. 14..
2 2. Литвинюк Н.Ю. Совершенствование процесса сублимационной СВЧ-сушки плодово-ягодных соков: Дисс....канд .техн.наук. – Ижевск, 2001. – 198 с.
3 3. Лупашко А., Дикусар Г., Настас О. Кинетика сушки абрикос с использованием токовСВЧ. //Электронная обработка материалов. – 1999.-.№2.-с.46-49.
4 4. Солнечная сушка фруктов/ Carnegie G.I. // Sol. Energy Agr. - Amsterdam etc., 1991. – с. 335-349 (англ.)
Waiting