The article presents the results of experimental studies on the carotene content in three pomological varieties of apricots, in four
pomological varieties of peaches and in three pomological varieties of plums grown in Uzbekistan, as well as the effect of weather
and climatic conditions on the accumulation of this valuable provitamin A-carotene.
№ | Муаллифнинг исми | Лавозими | Ташкилот номи |
---|---|---|---|
1 | Normaxmatov R.. | д.т.н.,профессор, | Самаркандский институт экономики и сервиса. |
№ | Ҳавола номи |
---|---|
1 | 1. Коробкина З.В. Витамины и минеральные вещества плодов и ягод. —М.: Экономика, 1979. |
2 | 2. Кезели Т.А. Витамины в растениях Грузии. — Тбилиси, Мецниереба, 1976. |
3 | 3. Ермаков А.И. и др. Методы биохимического исследования растений. — Лининград:Колос, 1972. |
4 | 4. Церевитинов Ф.В. Химия и товароведение свежих плодов и овощей, Т.1,2. — М.:Госторгиздат, 1949. |