One of the important tasks is to study the quality of grain, especially nonbolic, along with the yield, early ripening, disease resistance of varieties created in the selection of wheat. The article examines the comparison of grain gluten content of new varieties and samples of soft wheat in different climatic conditions of Uzbekistan in the climatic conditions of 3 regions.
Одной из важных задач является изучение качества зерна, особенно неболического, наряду с урожайностью, скороспелостью, устойчивостью к болезням сортов, созданных при селекции пшеницы. В статье исследуется сравнение содержания клейковины в зерне новых сортов и образцов мягкой пшеницы в различных климатических условиях Узбекистана в климатических условиях 3 регионов.
№ | Муаллифнинг исми | Лавозими | Ташкилот номи |
---|---|---|---|
1 | Ziyadullayev Z.F. | қ./х.ф.д., профессор | ДДЭИТИ Қашқадарё филиали |
2 | Amanov O.A. | қ./х.ф.д., к.и.х | ДДЭИТИ Қашқадарё филиали |
3 | Fayzullayev A.Z. | мустақил тадқиқотчи | ДДЭИТИ Қашқадарё филиали |
№ | Ҳавола номи |
---|---|
1 | 1. BateyI.L.“GLUTEN AND MODIFIED GLUTEN”.Encyclopedia of Grain Science, 2004 |
2 | 2. Elke K. Arendt ва бошқалар. “Gluten-free breads”Gluten-Free Cereal Products and Beverages, 2008 |
3 | 3. Sharma R.С and at all. High yielding winter wheat genotypes for Uzbekistan//«Ўзбекистонда ғаллачиликнинг яратилган илмий асослари ва уни ривожлантириш истиқболлари» мавзусидаги халқаро илмий – амалий конференцияси. Илмий мақолалар тўплами. Жиззах-2013 йил, 23-май –Б. 7-11. |