This article provides information about the importance of pumpkin culture in the Republic of Uzbekistan, the volume of its production in the world, its biochemical composition and the need for research
№ | Муаллифнинг исми | Лавозими | Ташкилот номи |
---|---|---|---|
1 | Rasulov F.. | қ./х.ф.ф.д., катта илмий ходим | СПЭваКИТИ |
2 | To'ramatov R.. | таянч докторант | СПЭваКИТИ |
№ | Ҳавола номи |
---|---|
1 | 1. Дусмуратова С.И. Тыква – полезная и доходная культура. “Сельское хозяйство Узбекистана”. 1999. №2. |
2 | 2. Зуев В.И., Мавлянова Р.Ф., Дусмуратова С.И., Бўриев Х.Ч. Овощи – это пища и лекарство. Ташкент-2016. 101-103 стр. |
3 | 3. Фурса Т.Б., Филов А.И. Краткая характеристика семейства Cucurbitaceae Juss//Культурная флора СССР. Тыквенные (арбуз, тыква) М.: Колос, 1982. |
4 | 4. Sharma S. and R.Rao. 2013. Nutritional quality characteristics of pumpkin fruit as revealed by its biochemical analysis. International Food Research Journal 20(5): 2309-2316. |
5 | 5. https://agro.uz/uz/news/. |
6 | 6. FAOSTAT. http://www.fao.org. |