Sanoat uchun ahamiyati kam bo‘lgan sholi poyasidan ion suyuqligi bo’lgan dimetilsulfoksid muhitida qimmatli monosaxaridlar ajratib olish texnologiyasi keltirilgan. Sholi poyasini parchalab olingan mahsulotlar fermentativ gidroliz qilinib ion suyuqligidan ajratilgan.
Sanoat uchun ahamiyati kam bo‘lgan sholi poyasidan ion suyuqligi bo’lgan dimetilsulfoksid muhitida qimmatli monosaxaridlar ajratib olish texnologiyasi keltirilgan. Sholi poyasini parchalab olingan mahsulotlar fermentativ gidroliz qilinib ion suyuqligidan ajratilgan.
№ | Муаллифнинг исми | Лавозими | Ташкилот номи |
---|---|---|---|
1 | Aliqulova D.A. | o‘qituvchi | TMTI |
2 | Urozov M.K. | o‘qituvchi | TMTI |
3 | Abdullayeva M.J. | o‘qituvchi | TMTI |
4 | Xotamov I.X. | o‘qituvchi | TMTI |
№ | Ҳавола номи |
---|---|
1 | 1. Аliqulova D.A., Tadjiyeva S.S., Umbarova D.R. SHOLI POYASIGA ION SUYUQLIGI MUHITIDA ISHLOV BERISH. Miasto Przyszłości 522Kielce 2024. ISSN-L:2544-980X. impact factor: 9,98. 522-529 p. I |
2 | 2. Аliqulova D.A, Urozov M.К., & Qurbonova R.I. (2023). 1-BUTIL- 3-METILIMIDAZOLXLORID ASOSIDAGI ION SUYUQLIGI MUHITIDA SHOLI SOMONIGA TERMIK ISHLOV BERISH. Journal of Universal Science Research, 1(1), 290–299. Retrieved from https://universalpublishings.com/index.php/jusr/article/view/101 |
3 | 3. Аliqulova D.A., Urozov M.К., & Durmanova S.S. (2023). [BMIM][Cl] MUHITIDA SHOLI SOMONIGA ULTRATOVUSHLI ISSIQLIK BILAN ISHLOV BERISH . Journal of Universal Science Research, 1(2), 270–279. Retrieved from https://universalpublishings.com/index.php/jusr/article/view/210 |
4 | 4. Аliqulova D.A., Urozov M.К, & Durmanova S.S. (2023). [BMIM][Cl] MUHITIDA SHOLI SOMONIGA ULTRATOVUSHLI ISSIQLIK BILAN ISHLOV BERISH. JOURNAL OF UNIVERSAL SCIENCE RESEARCH, 1(2), 270–279. https://doi.org/10.5281/zenodo.7652964 |
5 | 5. Urozov M.К., Аliqulova D.A, Raximov A.A, & Tojiyev S.M. (2023). PAST MOLEKULYAR OG'IRLIKDAGI MODDALARNI BENZOL, DIOKSAN, TETRAGIDROFURAN (TGF) BILAN SUYUQLIK EKSTRAKTSIYASI VA O'TA KRITIK CO2 EKSTRAKTSIYASI BILAN AJRATISH. JOURNAL OF UNIVERSAL SCIENCE RESEARCH, 1(4), 114–123. https://doi.org/10.5281/zenodo.7806592 |