The article provides a study of the influence of relative air humidity and temperature on the development of pathogens of pathogenic microorganisms in vineyards. While the development of pathogenic microorganisms at relative air humidity and the manifestation of the disease in vineyards were studied, the development of pathogens at different temperatures was observed in thermostats. The goal is to determine the timing of the application of chemical control measures based on the study of the bioecological properties of pathogens in vineyards.
№ | Author name | position | Name of organisation |
---|---|---|---|
1 | Raxmatov A.. | қ/х ф.н., докторант | ЎҲҚИТИ |
№ | Name of reference |
---|---|
1 | 1. Котикова Г.Ш., Алексеева С.П. Методические указания по государственным испытаниям фунгицидов, антибиотиков и протравителей семян сельскохозяйственных культур // Москва.: 1985.С.106–108. |
2 | 2. Панфилова Т.С. Борьба с пятнистым антракнозом винограда в Средней Азии //Виноделие и виноградарство СССР. –Москва, 1950. –№7. –С.184– 186. |
3 | 3. Рахматов А., Маматов К., А.Жалилов. Токзорларни касаллик ва зараркунандалардан ҳимоя қилиш. Тавсиянома. -Тошкент-2018 й. Б.22. |
4 | 4. Хўжаев Ш.Т. ва б. Инсектицид, акарицид, биологик фаол моддалар ва фунгицидларни синаш бўйича услубий кўрсатмалар (II-нашр) // – Тошкент: KomDAR.: 2004. –104 б. |
5 | 5. https://www.syngenta.ru/target/grey-mould-of-grapevine. |