13

Ушбу мақолда умумий овқатланиш корхоналарида кўрсатиладиган хизматлар самарадорлиги ушбу соҳанинг иқтисодиётдаги ўрнини қай даражада ривожланаётганлигига алоҳида эътибор берилган. Умумий овқатланиш корхоналари фаолиятида эришилган фойда бу самарадорликнинг аҳамиятли томонлари ёритилган. Мамлакатимиз иқтисодиёти ривожида овқатланиш хизматларини тўғри йўлга қўйиш ва ривожлантириш учун кўп томонлама шерикликни янада кенгайтириш масалалари бўйича таклифлар ва тавсиялар берилган. Кадрлар тизимини қайта кўриб чиқиш масалалари асосий вазифа сифатида кўрсатилган.

  • Read count 13
  • Date of publication 31-01-2024
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages445-449
Ўзбек

Ушбу мақолда умумий овқатланиш корхоналарида кўрсатиладиган хизматлар самарадорлиги ушбу соҳанинг иқтисодиётдаги ўрнини қай даражада ривожланаётганлигига алоҳида эътибор берилган. Умумий овқатланиш корхоналари фаолиятида эришилган фойда бу самарадорликнинг аҳамиятли томонлари ёритилган. Мамлакатимиз иқтисодиёти ривожида овқатланиш хизматларини тўғри йўлга қўйиш ва ривожлантириш учун кўп томонлама шерикликни янада кенгайтириш масалалари бўйича таклифлар ва тавсиялар берилган. Кадрлар тизимини қайта кўриб чиқиш масалалари асосий вазифа сифатида кўрсатилган.

Русский

В данной статье особое внимание уделяется тому, насколько эффективность предоставляемых услуг в предприятиях общественного питания развивает место этой отрасли в экономике. Выделены значимые аспекты прибыли и эффективности деятельности предприятий общественного питания. Были даны предложения и рекомендации по вопросам дальнейшего расширения многостороннего партнерства для правильного становления и развития сферы общественного питания в развитии экономики нашей страны. В качестве основной задачи обозначены вопросы пересмотра кадровой системы.

English

In this article, special attention is paid to the extent to which the efficiency of services provided in public catering establishments is developing the place of this sector in the economy. The significant aspects of the profit and efficiency in the activity of catering enterprises are highlighted. Proposals and recommendations on the issues of further expansion of multilateral partnership for the proper establishment and development of catering services in the development of the economy of our country were given. Issues of revision of the personnel system are indicated as the main task

Author name position Name of organisation
1 Ravshanov Z.I. -- Samarqand iqtisodiyot va servis institut
Name of reference
1 UNICEF, (2020) www. unicef.org/reports/UNICEF-WHO-low-birthweight-estimates-2019; www.who.int/nutrition/publications/UNICEF-WHO-lowbirthweightestimates-2019; UNICEF. 2020.
2 UNICEF. (2020). Положение дел в области продовольственной безопасности и питания в мире. 2020 г. www. unicef.org/reports/UNICEF-WHO-low-birthweight-estimates2019; www.who.int/nutrition/publications/UNICEF-WHO-lowbirthweigh-testi-mates -2019;
3 Анищенко А.Н. (2013) Оценка продовольственной безопасности региона // Проблемы развития территории. №4 (66). URL: https://cyberleninka.ru /article/n/otsenkaprodovolstvennoy-bezopasnosti-regiona.
4 Бауэрсокс Д.Д., Клосс Д.Д. Логистика: интегрированная цепь поставок / Перевод с англ. М: ЗАО "Олимп-Бизнес", 200
5 Жондарев А.М., Петров А.А. (2001) Экономическая безопасность хозяйственных систем. Учебник. Под общ. Ред. А.В.Колосов. – М.: изд. РАГС.
6 Кайгородцев А.А. (2006) Экономическая и продовольственная безопасность Казахстана. Вопросы теории, методологии, практики. – Усть Каменегорск, – 384 с.
7 Крылатых Э.Н., Мазлова В.З., Межонова Н.В. (2016) Национальная экономика: обеспечение продовольственной безопасности в условиях интеграции: Монография /– М.: НИЦ ИНФРА-М, – 238 с.
8 Саидова Д.Н., Рустамова И.Б., Турсунов Ш.А. (2016) Аграр сиёсат ва озиқ-овкат хавфсизлиги. Ўқув қўлланма. – Т.: “ЎзР Фанлар Академияси Асосий кутубхонаси” босмахонаси нашриёти, – 257 б.
9 Янги ва қайта ишланган маҳсулотларни сотиш бозорларидаги маркетинг изланишлар. Ўқув қўлланма/ М.Х.Саидов, И.Б.Рустамова. – Т.: 2018. – 120 б
Waiting