4

Annotatsiya. Sog‘in sigirlarni to‘liq qiymatli oziqlantirishni tashkil etishda ratsion tarkibiga kiritiladigan oziqa turlari turli xilda va sifatli bo‘lish kerak. Shu bilan bir qatorda sog‘in sigirlarni oziqlantirishda asosan shirali oziqalar bilan oziqlantiriladi. Sigirlarni mahsuldorligini oshirishda sut berish davriga qarab oziqlantirishni tashkil etish maqsadga muofiq. Aniqsa iydirish davrida avans oziqa berish yo‘li bilan mahsulot berish davridagi genetik imkoniyatlari aniqlanib ularning me’yor ko‘rsatgichlari belgilanadi.
 

  • Read count 4
  • Date of publication 05-07-2025
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages43-44
Ўзбек

Annotatsiya. Sog‘in sigirlarni to‘liq qiymatli oziqlantirishni tashkil etishda ratsion tarkibiga kiritiladigan oziqa turlari turli xilda va sifatli bo‘lish kerak. Shu bilan bir qatorda sog‘in sigirlarni oziqlantirishda asosan shirali oziqalar bilan oziqlantiriladi. Sigirlarni mahsuldorligini oshirishda sut berish davriga qarab oziqlantirishni tashkil etish maqsadga muofiq. Aniqsa iydirish davrida avans oziqa berish yo‘li bilan mahsulot berish davridagi genetik imkoniyatlari aniqlanib ularning me’yor ko‘rsatgichlari belgilanadi.
 

Русский

Аннотация. При организации полноценного питания молочных коров виды кормов, включаемых в рацион, должны быть разнообразными и качественными. В то же время молочных коров кормят в основном сочными кормами. Для повышения продуктивности коров целесообразно организовать кормление по периодам лактации. В частности, путем предварительного кормления в период размножения определяется генетический потенциал животных в период продуктивности и определяются их нормативные показатели
 

Tags
English

Abstract. When organizing full-value feeding of dairy cows, the types of feed included in the diet should be diverse and of high quality. At the same time, dairy cows are fed mainly with juicy feeds. In order to increase the productivity of cows, it is advisable to organize feeding according to the period of milking. Specifically, by providing advance feeding during the lactation period, the genetic potential of the product is determined and its standard indicators are determined.
 

Tags
Name of reference
1 1.Yaxyayev. B.S. Q.Haydarov. Hayvonlarni oziqlantirish. Toshkent 2019 y
2 2.В.М.Баканов. Кормление селскохозяственных животных. Москва 1989 г
3 3.R.Hamroqulov. Qishloq xo‘jalik hayvonlarni oziqlantirish. Toshkent 2011 y.
4 4.А.П. Калашников и др. Нормы ратсионы кормление селхоз животных. Москва 2003 г.
Waiting