In the scientific work, the installation of electromagnetic technology for extracting, in particular, pectin from vegetable raw materials (cotton caselets) has been developed. The introduction of this technology has reduced the processing time and energy consumption. In this case, electromagnetic fields of ultrahigh frequencies were used.
№ | Author name | position | Name of organisation |
---|---|---|---|
1 | Saitov A.. | соискатель, ассистент | ТашИИТ |
2 | Kolesnikov I.. | к.т.н., доцент, с.н.с. | ТашИИТ |
№ | Name of reference |
---|---|
1 | 1. Н.Ф. Ушакова. Опыт применения СВЧ энергии при производстве пищевых продуктов/ Н.Ф. Ушакова, Т.С. Копысова, А.Г. Кудряшова, В.В. Касаткин // Пищевая промышленность. – 2013. - №10 – с 30-32. |
2 | 2. Т.С. Копысова, Исследование кисломолочных продуктов питания с применением растительного экстракта по физико-химическим показателям с 131-133 // Инновационные технологии переработки продовольственного сырья: материалы междунар. науч. – техн.конф. – Владивосток: Дальрыбвтуз, 2011. -479с. |
3 | 3. А.А. Саитов, И.К. Колесников, Ж.Ф. Курбанов. Экстрактор для сухого растительного сырья с помощью СВЧ – энергии. // Изобретения. Официальный бюллетень. Ташкент 2018 г., №11(211), - С. 14. |