325

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 30-10-2019
  • Read count 270
  • Date of publication 01-10-2019
  • Main LanguageRus
  • Pages43
Tags
English

Production of food products in our country is being produced with the use of protein-rich nutritional supplements imported into our country. Establishment and use of food additives from import-substituting protein-based plants in the production of foodstuffs has practical and social importance. These products are full of amino acids and vitamins, but have a unique taste, a microelement and are very useful for human organisms.

Tags
Author name position Name of organisation
1 Fatxullayev A.. magistr ToshDAU
2 Umidov S.. katta o'qituvchi ToshDAU
3 Pardayev J.. assistent ToshXTI
4 Verushkina O.. assistent ToshXTI
5 Ibragimova S.. assistent ToshXTI
Name of reference
1 1. Антипова Л.В., Глотова И.А. Использование вторичного коллагенсодержащего сырья мясной промышленности. Спб: Гиорд, 2006. - С 384.
2 2. Лисицын А.Б., Липатов Н.Н., Кудряшов Л.С., Алексахина В.А. Производство мясной продукции на основе биотехнологии. Под общей редакцией Россельхозакадемии, Липатова Н.Н. - М.: ВНИИМП, 2005.- С. 369.
3 3. Голубев В.Н., Чичева-Филатова Л.В., Шленская Т.В. Пищевые и биологические активные добавки. – М.: Академия, 2003. – С. 208.
4 4. Рогов И.А. Технология мяса и мясопродуктов. Учебник для вузов. - М.: Колос, 2009.-С. 356.
5 5. Фатхуллаев А., Султанов Ш.Ж. Биохимия мяса. Учебник. – Ташкент, «Иқтисод-молия», 2015.- С. 357.
6 6. Турабджанов С.М., Фатхуллаев А., Хуснидинов А.М., Фатхуллаев А.А.
7 7. Структурно-механические и сорбционные свойства нерастворимых пищевых волокон используемых в мясных продуктах. // НУУз, “Вестник”, Ташкент, 2015. – С. 67-75.
Waiting