557

  • Internet ҳавола
  • DOI
  • UzSCI тизимида яратилган сана 08-10-2020
  • Ўқишлар сони 525
  • Нашр санаси 04-09-2020
  • Мақола тилиO'zbek
  • Саҳифалар сони30-31
Калит сўзлар
Русский

В данной статье приводятся научно-практические данные об изменениях химического состава (сухие вещества, нитраты и рН) винограда от периода сбора к процессу хранения на современных холодильных камерах выращенных сортов винограда “Тойфи” при различных условиях Республики. 
 

Калит сўзлар
English

This article provides scientific and practical data on changes in the chemical composition (dry substances, nitrates and pH) of grapes from the collection period to the storage process in modern cold storage chambers of grown Toifi grapes under various conditions in the Republic.

Калит сўзлар
Муаллифнинг исми Лавозими Ташкилот номи
1 Islamov S.. профессор Жиззах политехника институти
2 Shamshiyev J.. катта ўқитувчи, мустақил изланувчи Жиззах политехника институти
Ҳавола номи
1 1. Ўзбекистон Республикаси Президентининг ПҚ-4406-сонли “Қишлоқ хўжалиги маҳсулотларини чуқур қайта ишлаш ва озиқ-овқат саноатини янада ривожлантириш бўйича қўшимча чора-тадбирлар тўғрисида”ги қарори. 29.07.2019 йил. Leх.uz
2 2. Бўриев Х. Ч, Жўраев Р. Ж, Алимов О. А. “Мева-сабзавотларни сақлаш ва уларга дастлабки ишлов бериш”. Тошкент. “Меҳнат”, 2002.
3 3. Мирзаев М.М и др. Ампелография Узбекистана. Ташкент: “Узбекистан”, 1984.
4 4. Орипов Р, Сулаймонов И, Умурзоқов Э. “Қишлоқ хўжалик маҳсулотларини сақлаш ва қайта ишлаш технологияси”. Тошкент, “Меҳнат”, 1991.
5 5. “Халқаро метрология ва сертификация” кенгаши томонидан қабул қилинган ISO-2113-2013 ГОСТи. Тошкент.: 2013. – 4 б.
6 6. ГОСТ Р 51434-99. Соки фруктовые и овощные. Метод определения титруемой кислотности. Введ. 2009-01-01. М.: Стaндaртинфoрм, 2006. С. 11.
Кутилмоқда