The article outlines materials on the distribution, production of carrot species and their nutritional medicinal properties. Produced data on the volume of carrot production in the world.
№ | Муаллифнинг исми | Лавозими | Ташкилот номи |
---|---|---|---|
1 | Erejepova G.. | ассистент | Мевачилик, сабзавотчилик ва полизчилик кафедраси |
№ | Ҳавола номи |
---|---|
1 | 1. Бўриев Х.Ч., Сагдуллаев М.Т. Сабзавот , полиз экинлари физиологияси ва биокимёси. Тошкент, 2015 й. |
2 | 2. WHO/ FAO, 2011. Food and Health Innovation Servise. Root vedetables A review of their potential health benefits of some types common to Scotlahd December 2011. 28p. |
3 | 4. Center of Nutrition, Diet and Health, 2012 |
4 | 5. Зуев В.И, Р.Ф.Мавлянова, С.И.Дусмуратова и др. Семейства зонточные. В кн. Овощи – это пища и лекарство. Ташкент, 2015. Изд-во “Навруз”. |