337

Қишлоқ хўжалигида энг муҳим ва бебаҳо маҳсулот – бу буғдойдан олинадиган дон ҳисобланади. Буғдой экини дон ҳосилдорлиги ва сифатини ошириш бўйича чора-тадбирларни ишлаб чиқиш қишлоқ хўжалиги фан  ва  амалиётининг  асосий  вазифалардан  биридир.  Ушбу  мақолада  асосий  экин  сифатида  кузги  буғдой етиштиришда илдиздан ташқари озиқлантириш самарадорлигини аниқлаш бўйича олиб борилган тадқиқотлар натижалари муҳокама қилинган

  • Internet ҳавола
  • DOI633.11;631.89
  • UzSCI тизимида яратилган сана 07-07-2021
  • Ўқишлар сони 337
  • Нашр санаси 18-03-2021
  • Мақола тилиO'zbek
  • Саҳифалар сони74-77
Русский

Важнейшей продукцией сельскохозяйственного производства является продовольственное зерно пшеницы. Разработка мероприятий, способствующих повышению урожая и качества зерна этой культуры, есть одна из основных задач сельскохозяйственной науки и практики. В данной статье рассматриваются результаты исследований по изучению эффективности внекорневого питания при возделывании озимой пшеницы в качестве основной культуры.

Ўзбек

Қишлоқ хўжалигида энг муҳим ва бебаҳо маҳсулот – бу буғдойдан олинадиган дон ҳисобланади. Буғдой экини дон ҳосилдорлиги ва сифатини ошириш бўйича чора-тадбирларни ишлаб чиқиш қишлоқ хўжалиги фан  ва  амалиётининг  асосий  вазифалардан  биридир.  Ушбу  мақолада  асосий  экин  сифатида  кузги  буғдой етиштиришда илдиздан ташқари озиқлантириш самарадорлигини аниқлаш бўйича олиб борилган тадқиқотлар натижалари муҳокама қилинган

English

The most important agricultural product is wheat food grain. The development of measures to improve the yield and quality of grain of this crop is one of the main tasks of agricultural science and practice. This article discusses the results of studies on the effectiveness of foliar nutrition in the cultivation of winter wheat as the main crop.

Ҳавола номи
1 Вафоева М.Б. Влияние листовой подкормки (суспензии) на урожайность озимой пшеницы // Журнал “Инновационная наука”. - Уфа, 2019. - №11. - С. 33-34.
2 Вафоева М. Б. Изучение влияния листовой подкормки на начальных этапах развития озимой пшеницы // Инновационные технологии в науке и образовании. - Пенза: Изд-во “Наука и Просвещание” ИП Гуляев Г.Ю., 2019. - С. 82-85.
3 Ефремова Ю.В., Амелин П.А., Лопачев Н.А. Изучение влияния стимуляторов роста на начальные стадии развития озимой пшеницы // Вестник ОрелГАУ. - Россия, 2014. - №6. - С.-22-28.
4 Лазарев В.И., Вартанова А.Б. Влияние комплексных удобрений с микроэлементами на урожайность и качество зерна озимой пшеницы в условиях Курской области // Вестник Курской ГСХА. - Курск, 2014. - №6. - С. 45-48.
Кутилмоқда