368

Ушбу мақоланинг асосий мақсади ўзбек миллий таомларининг Хоразм таомлари анъаналари билан алоқаларини ўрганиш ва уларнинг трансформация жараѐнларини таҳлил қилишдан иборат.

  • Internet ҳавола
  • DOI
  • UzSCI тизимида яратилган сана 01-11-2019
  • Ўқишлар сони 347
  • Нашр санаси 14-09-2017
  • Мақола тилиO'zbek
  • Саҳифалар сони49-51
Ўзбек

Ушбу мақоланинг асосий мақсади ўзбек миллий таомларининг Хоразм таомлари анъаналари билан алоқаларини ўрганиш ва уларнинг трансформация жараѐнларини таҳлил қилишдан иборат.

Русский

Основная цель этой статьи – изучение узбекских традиционных блюд, обычаев и традиций, связанных с блюдами Хорезма, трансформационного процесса в хорезмской традиционной кухне.

English

The main purpose of this article is to study the Uzbek traditional dishes, customs and traditions related with the dishes of Khorezm, and their transformation process in the Khorezmian traditional cuisine.

Муаллифнинг исми Лавозими Ташкилот номи
1 Matkarimova S.M. o'qituvchi UrDU
Ҳавола номи
1 Маҳмудов К. Ўзбек таомлари. Тошкент. 1960.
2 Листова Н.М. Пища в обрядах и обычаях // Календарные обычаи и обряды в странах зарубежной Европы. Москва. 1983.
3 Файзуллаева М.Х. Ўзбек таомлари билан боғлиқ анъаналар (Сурхон воҳаси мисолида). Тошкент: YANGI NASHR. 2010.
4 Исоқов Б.Р., Исакова Н.Б. Наврўз байрамининг маросимий таомлари // Ўзбек этнологиясининг долзарб муаммолари. Тошкент-Наманган. 2007. 205-211 Б.
5 Снесарев Г.П. Реликты домусульманских верований и обрядов у узбеков Хорезма. Москва: “Наука”. 1969.
6 Дала ѐзувлари. Хива тумани, Каптарчи маҳалласи. 2017 йил.
7 Аширов А. Ўзбек халқининг қадимий эътиқод ва маросимлари. Тошкент. 2007.
8 Жуманиѐзова М., Абдуллаев Ў., Абдурасулов А., Абдримов Б. Хоразм анъанавий таомлари тарихидан. Тошкент: YANGI NASHR. 2015.
Кутилмоқда