383

Ушбу мақолада турп ўсимлигининг аҳамияти, келиб чиқиши, озуқавий хусусияти ва кимёвий таркиби, 
агротехникаси  тўғрисида  қисқача  тўхталиб  ўтилган.  Шунингдек,  турп  инсон  организмидан  заҳарли 
моддаларни ҳайдаб чиқариши ва турп бўйича тадбирлар агротехникаси ёритилган. 

  • Internet ҳавола
  • DOI
  • UzSCI тизимида яратилган сана 09-08-2022
  • Ўқишлар сони 0
  • Нашр санаси 28-10-2017
  • Мақола тилиO'zbek
  • Саҳифалар сони29-31
Ўзбек

Ушбу мақолада турп ўсимлигининг аҳамияти, келиб чиқиши, озуқавий хусусияти ва кимёвий таркиби, 
агротехникаси  тўғрисида  қисқача  тўхталиб  ўтилган.  Шунингдек,  турп  инсон  организмидан  заҳарли 
моддаларни ҳайдаб чиқариши ва турп бўйича тадбирлар агротехникаси ёритилган. 

Русский

 В  статье  рассмотрены  агротехника редьки,  её  химический  состав  и  вкусовые качества, а  также  в 
ней утверждается что редька выводит из организма человека вредные вещества, приводятся мероприятия 
по агротехнике редьки.  

English

Briefly,  we  consider  agrotechnic,  radish  plants,  it’s  chemical  composition  and  taste.  And  also  radish  removes 
harmful substances from the human body. The measures for conducting agrochemical works are considered. 

Муаллифнинг исми Лавозими Ташкилот номи
1 Mamatqulova S.. 1 Ferghana State University
Ҳавола номи
1 1. Зуев В.И., Абдуллаев А.Г. Сабзавот экинлари ва уларни етиштириш технологияси ‒ T.: Ўзбекистон, 1997.
2 2.Останақулов T. Э. Сабзавот экинлари етиштириш технологиясидан амалий машғулотлар. ‒T., 2001.
3 3.Остонақулов T.Э. Сабзавот етиштириш технологияси. ‒T., 2001.
Кутилмоқда