296

Основной целью статьи ставится изложение мер, направленных на удовлетворение потребностей населения в пищевой продукции, в частности натуральных соках, а также мнений по разработке действующего образца установки СУМ-18 (ШКМ-18) для переработки овощей и фруктов для получения натурального сока. Представлены данные о значении целебных и диетических продуктов, таких как абрикос, яблоки, малина, смородина, персик и других фруктов для человеческого организма.

  • Internet ҳавола
  • DOI
  • UzSCI тизимида яратилган сана 18-08-2022
  • Ўқишлар сони 0
  • Нашр санаси 15-12-2019
  • Мақола тилиRus
  • Саҳифалар сони112-113
Ўзбек

Мақоланинг асосий мақсади сифатида аҳолининг озиқ-овқат маҳсулотлари ва шарбатларга бўлган эҳтиёжини қондиришга қаратилган тадбирлар баён этилган. Мақолада табиий ҳолатдаги мева ва сабзавотлар шарбатини олиш учун ШҚМ-18 қурилманинг амалдаги намунасини ишлаб чиқиш  ёритилган. Шифобахш ва диетик маҳсулотлар, масалан, ўрик, олма, хўжағат, қорағат, шафтоли ва бошқаларнинг инсон организими учун аҳамияти тўғрисида маълумот берилган.

Русский

Основной целью статьи ставится изложение мер, направленных на удовлетворение потребностей населения в пищевой продукции, в частности натуральных соках, а также мнений по разработке действующего образца установки СУМ-18 (ШКМ-18) для переработки овощей и фруктов для получения натурального сока. Представлены данные о значении целебных и диетических продуктов, таких как абрикос, яблоки, малина, смородина, персик и других фруктов для человеческого организма.

English

Development of a working sample of the SUM-18 (Sh (m-18) plant for processing vegetables and fruits to produce natural juice is discussed. The process of obtaining in the designed unit SUM-18 (ShҚM-18) a technologically natural, environmentally friendly product contained in vegetables and fruits consists of deeply saturating the raw materials in water vapor and extracting juice from it in an amount of 50-70% of the total volume.

Муаллифнинг исми Лавозими Ташкилот номи
1 Xakimov M.. 1 Farpi
2 Mamatqulov M.. 2 Farpi
Ҳавола номи
1 1. .Гинсбург А.С. “Основы теории техники сушки пищевых продуктов”. −М.: “Пищевая промышленность”. 1973.
2 2. Приусадебныйсад и огород/ Сост. И. И. Ястребов. П, 75. Худож. А. А. Холодулькин.−2-е изд., перераб. и доп. - Ф.: Кыргызстан, 1990.
3 3. Ховетский П.Д. “Процессы аппарата пищевой технологии». −М.: “Пищевая промышленность”, 1999.
4 4. Қишлок хўжалиги соҳасини бошқариш тизимини ислоҳқилиш, ер ва сув ресурсларидан оқилона фойдаланиш борасидаги илғор технологияларни жорий этиш. озиқ-овқат хавфсизлигини таъминлаш (К.Умурзаков, А. Салохиддинов, К. Назаров, С. Маматов, А. Бобожонов, Р. Хакимов) 2017-2021 йилларда Ўзбекистон Республикасини ривожлантиришнинг бешта устувор йўналиши бўйича Ҳаракатлар стратегияси Халқ билан мулоқот ва инсон манфаатлари йилида амалга оширишга оид давлат дастурини ўрганиш бўйича илмий- услубий рисола. −Т.: Маънавият, 2017.
Кутилмоқда