Мақолада шоколаднинг таркиби, турлари, унга меъёрий ҳужжат бўйича қўйилган талаблар келтирилди. Айрим шоколадларнинг физик-кимёвий ва сифат кўрсаткичлари текширилиб, натижалар олинди.
Мақолада шоколаднинг таркиби, турлари, унга меъёрий ҳужжат бўйича қўйилган талаблар келтирилди. Айрим шоколадларнинг физик-кимёвий ва сифат кўрсаткичлари текширилиб, натижалар олинди.
В статье описан состав и виды шоколада и требования к нему по нормативному документу. Проверены физико-химические параметры и качество некоторых видов шоколада и получены результаты.
This article describes the composition and types of chocolate and the requirements for it in the normative document. The physicochemical parameters and quality of some chocolates have been checked and the results received.
№ | Муаллифнинг исми | Лавозими | Ташкилот номи |
---|---|---|---|
1 | Asqarov I.R. | 1 | Andijan State University |
2 | Qirg'izov S.M. | 2 | Andijan State University |
3 | Badalova Y.B. | 3 | Andijan State University |
№ | Ҳавола номи |
---|---|
1 | 1. Асқаров И.Р., Қирғизов Ш.М. ва бошқ., Товарлар кимёси, ‒ Т.: Янги аср авлоди, 2019. |
2 | 2. Костюченко Г. Шоколад ‒ полезные свойства. // Продовольственный торгово-промышленный журнал, №6. 2010. |
3 | 3. Киргизов Ш.М., Бадалова Ю., Лутфуллин К.Л., Кулимов О. Товарлар кимёси ҳамда халқ табобати муаммолари ва истиқболлари мавзусидаги 7-халқаро илмий-амалий конференция материаллари. ‒ Андижон. 2020.18-19 сентябрь. |
4 | 4. Асқаров И.Р. Товарлар кимёси. ‒ Т., Фан ва технологиялар марказининг босмахонаси. 2019. |
5 | 5. Химический состав российских пищевых продуктов: Справочник/ Под редакцией проф. Скурихина И.М. и проф. Тутельяна В.А.. ‒ М.: ДеЛи принт, 2008. |
6 | 6. ГОСТ 31721-2012 Шоколад. Общие технические условия. ‒ М., Стандартинформ, 2013. |
7 | 7. Драгилев А.И., Маршалкин Г.А. Основы кондитерского производства. – М.: ДеЛи Принт, 2005. |
8 | 8. ГОСТ 5900-2014. Изделия кондитерские. Метод определения влаги и сухих веществ. ‒ М.: Стандартинформ, 2019. |
9 | 9. ГОСТ 5903-89. Изделия кондитерские. Метод определения сахара. ‒ М.: ИПК Издательство стандартов, 2004. |
10 | 10. ГОСТ 5901-2014. Изделия кондитерские. Метод определения массовой доли золы и металломагнитной примеси. ‒ М.: Стандартинформ, 2019. |