464

Мақолада бугунги кунда қишлоқ хўжалиги маҳсулотларини қайта ишлашда мавжуд технологиялар ҳамда улардан юқори кўрсаткичлар билан сифатли, рақобатбардош маҳсулотлар олиш технологияларини яратишга доир тадқиқот натижалари келтирилган.

  • Internet ҳавола
  • DOI
  • UzSCI тизимида яратилган сана 13-09-2022
  • Ўқишлар сони 0
  • Нашр санаси 15-07-2021
  • Мақола тилиO'zbek
  • Саҳифалар сони58-63
Ўзбек

Мақолада бугунги кунда қишлоқ хўжалиги маҳсулотларини қайта ишлашда мавжуд технологиялар ҳамда улардан юқори кўрсаткичлар билан сифатли, рақобатбардош маҳсулотлар олиш технологияларини яратишга доир тадқиқот натижалари келтирилган.

Русский

В данной статье приведен анализ существующих технологий переработки сеьскохозяйственной продукции, а также результаты научного исследования по созданию технологий получения качественной,
конкурентоспособной продукции.

English

This article provides an analysis of existing technologies for processing agricultural products, as well as the results of the scientific research on the creation of technologies for obtaining high-quality, competitive
products.

Калит сўзлар
Ҳавола номи
1 1. Ўзбекистон Республикаси Президент Ш.М.Мирзиёевнинг 2019 йил 29 июлдаги “Қишлоқ хўжалиги маҳсулотларини чуқур қайта ишлаш ва озиқ-овқат саноатини янада ривожлантириш бўйича қўшимча чора- тадбирлар тўғрисида”ги ПҚ-4406-сонли қарори.
2 2. Juanjuan Yin. Chemical modification and biological activity exploration of the natural product-gossypol/ PhD Thesis. August 2010
3 3. Wang X., Howell C.P., Chen F. Gossypol-7-a polyphenolic compound from cotton plant/ et al., . Adv Food Nutr Res. 2009;58:215-63
4 4. Ключкин В. В., Ем И. А. Влияние СВЧ-обработки на изменение микроструктуры и пористости семян хлопчатника. // Тез. докл. Респ. научно-техн. конф. "Научно- практические аспекты комплексного использования хлопчатника, как сырья для пищевой промышленности" -Ташкент, 1990, с. 28-29.
5 5. Быкова С.Ф., Ключкин В.В., Ем И.А. Влияние СВЧ обработки на внутриклеточные изменения ядра семян хлопчатника. – Л.: ВНИИЖ, 1981
6 6. Йўлчиев А.Б. Механизм получения прессового высокогоссипольного хлопкового масла с использованием СВЧ-нагрева. //Universum: технические науки. -Москва, 2018, № 4 (49).
7 7. Йўлчиев А.Б. Экспериментальные результаты и оптимизация переработки хлопоковой мятки в СВЧ-установке. //Universum: технические науки, Москва, 2020, № 7 (76).
8 8. Йўлчиев А.Б. Норматов А.М. СВЧ-установка для влаготепловой обработки хлопковой. //Universum: технические науки. - Москва, 2020, № 7 (76).
9 9. Йўлчиев А.Б., Абдурахимов С.А., Серкаев К.П. Влияние обработки хлопковой мятки СВЧ излучением на структуру мезги. //Кимё ва кимёвий технология, - 2009. -№ 4.
10 10. Йўлчиев А.Б., Абдурахимов С.А., Серкаев К.П. Исследование способа гидротермической обработки хлопковой мятки с использованием СВЧ излучения. //Кимёвий технология назорат ва бошкарув, - 2011. -№ 2.
11 11. Йўлчиев А.Б., Серкаев К.П., Абдурахимов С.А. Эффективность совмещённой тепловой и электромагнитной обработки композиции из хлопковой мятки с обратным товаром. //Композицион материаллар, - 2011. -№ 2.
12 12. Йўлчиев А.Б., Абдурахимов С.А. Серкаев К.П. Изменение пористости и размера пор хлопковой мятки до и после обработки СВЧ излучением. //Кимё ва кимёвий технология. – 2011. -№
13 13. Yulchiev A.В., Abdurakhimov S.А., Serkaev Q.Р. The change of gossypol composition during the moisture heat processing of cottonseed cake by different methods. //Austrian Journal of Technical and Natural Sciences, -2015. № 1–2
14 14. Yulchiev A.В., Abdurakhimov S.А., Serkaev Q.Р. Operator models of technology for poduccing cottonseed oil with high content of gossypol using. //European applied sciences, -№3. -2015.
15 15. Йўлчиев А.Б. Влияние СВЧ - обработки хлопковой мятки на показатели прессового масла и жмыха. //Масложировая промышленность, -2015. №3.
16 16. Йўлчиев А.Б. Оптимизация процесса получения высокогоссипольного хлопкового масла с использованием СВЧ обработки мятки. //Масложировая промышленность – 2015. № 5. 20
17 17. Yulchiev A.В. Gossypol localization modification in cotton mash during the process of microwave manufacturing. //European applied sciences. -№9, 2015.
Кутилмоқда