202

Мол суякларидан чиқитсиз технология асосида бульон тайёрлаш технологиясини комбинациялаштирилган, яъни 2 босқичли усулда тайёрлашнинг анъанавий усулга нисбатан афзаллиги ва кимёвий таркиби келтирилган.
 

  • Internet ҳавола
  • DOI
  • UzSCI тизимида яратилган сана 12-11-2022
  • Ўқишлар сони 202
  • Нашр санаси 28-05-2022
  • Мақола тилиO'zbek
  • Саҳифалар сони31-32
Ўзбек

Мол суякларидан чиқитсиз технология асосида бульон тайёрлаш технологиясини комбинациялаштирилган, яъни 2 босқичли усулда тайёрлашнинг анъанавий усулга нисбатан афзаллиги ва кимёвий таркиби келтирилган.
 

Русский

В работе описаны преимущество комбинированного – 2х стадийного способа приготовления костного бульона и приведена химический состав.

Калит сўзлар
Ҳавола номи
1 1. Технология продукции общественного питания. В 2 - х т. Т. 1 : Физико-химические процессы, протекающие в пищевых продуктах при их кулинарной обработке: учебное пособие / А. С. Ратушный. - М.: Мир, 2007. - 351 с.
2 2. Ўзбекистон халқлари миллий таом ва пазандалик маҳсулотлари рецептуралари тўплами. – Тошкент, «Меҳнат», 1987.
3 3. Худайшукуров Т., Мухамадиев Н., Мўминов Н., Шукуров И. Овқатланиш маҳсулотларини ишлаб чиқариш асослари. Дарслик. Тошкент, «Иқтисод-Молия», 2010.
4 4. Химический состав пищевых продуктов: Справочник. -М.: Агропромиздат, 1987. Книга 1:Справочные таблицы по содержанию основных пищевых веществ и энергетической ценности пищевых продуктов; Книга 2: Справочник таблиц содержания аминокислот, жирных кислот, витаминов, макро- микроэлементов, органических кислот и углеводов.
Кутилмоқда