156

Biologically active substances play a great role in the treatment and prevention of many diseases, as a source of the main components of food. The purpose of this study was to determine the biological effectiveness of food additives "Astosh" and "Majmui Rakhmoniy" used in folk medicine

  • Internet ҳавола
  • DOI
  • UzSCI тизимида яратилган сана 26-11-2022
  • Ўқишлар сони 156
  • Нашр санаси 12-11-2020
  • Мақола тилиIngliz
  • Саҳифалар сони93-97
English

Biologically active substances play a great role in the treatment and prevention of many diseases, as a source of the main components of food. The purpose of this study was to determine the biological effectiveness of food additives "Astosh" and "Majmui Rakhmoniy" used in folk medicine

Русский

Биологические активные вещества играют огромное значение, при лешении и профилактики многих заболеваний, как источник основных компонентов пищи. Челью данного исследования было определение биологической эффективности пищевых добавок «Астош» и «Мажмуи Рахмоний» используемые в народной медицине

Ўзбек

Биологик фаол моддалар, озиқ-овқатнинг асосий манбаи сифатида, кўплаб касалликларни даволаш ва олдини олишда, катта рол ўйнайди. Ушбу тадиқиқотнинг мақсади халқ табобатида ишлатиладиган "Астош" ва "Мажмуи Рахмоний" озиқ-овқат қўшилмаларининг биологик самарадорлигини аниқлашдан иборат эди.

Муаллифнинг исми Лавозими Ташкилот номи
1 Mamatova I.Y. Tayanch doktorant Andijon davlat universiteti
2 Hakimova R.A. микробиология ва вирусологи кафедраси доценти Andijon davlat tibbiyot instituti
3 Asqarov I.R. Кимё ф.д-ри, кимё кафедраси проф-ри., Andijon davlat universiteti
Ҳавола номи
1 Бурцева Е.В., Тернинко И.И. Изушение полисахаридноео состава Avena sativa L. - Вісник фармації 2010, 2, 46-48
2 Singh R., De S., Belkheir A. Avena sativa (Oat), a potential neutraceutical and therapeutic agent: an overview - Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 2013, 53(2), 126-144. doi: 10.1080/10408398.2010.526725.
3 Ismail, H.I.; Chan, K.W.; Mariod, A.A.; Ismail, M. Phenolic content and antioxidant activity of cantaloupe (Cucumismelo) methanolic extracts. Food Chem.2010, 119, 643–647. [Google Scholar] [CrossRef]
4 Milind, P.; Kulwant, S. Muskmelon is eat-must melon. Int. Res. J. Pharm.2011, 2, 52–57. [Google Scholar]
Кутилмоқда