49

Annotatsiya. Ushbu maqolada gulkaramdan takroriy muddatlarda ekologik xavfsiz mahsulot yetishtirish bo`yicha
o`tkazilgan dastlabki ilmiy-tadqiqotning natijalari yoritilgan bo`lib, sinalgan gulkaram navlarida nitratlarni to`planishi
bo`yicha ma`lumotlar keltirilgan.

  • Internet ҳавола
  • DOI
  • UzSCI тизимида яратилган сана 27-01-2025
  • Ўқишлар сони 49
  • Нашр санаси 09-10-2023
  • Мақола тилиO'zbek
  • Саҳифалар сони40-41
Ўзбек

Annotatsiya. Ushbu maqolada gulkaramdan takroriy muddatlarda ekologik xavfsiz mahsulot yetishtirish bo`yicha
o`tkazilgan dastlabki ilmiy-tadqiqotning natijalari yoritilgan bo`lib, sinalgan gulkaram navlarida nitratlarni to`planishi
bo`yicha ma`lumotlar keltirilgan.

Русский

Аннотация. В данной статье освещены результаты предварительных научных исследований по
производству экологически безопасной продукции из цветной капусты в многократные сроки, а также
представлены сведения о накоплении нитратов в тестируемых сортах цветной капусты.

English

Abstract. In this article, the results of preliminary scientific research on the production of environmentally safe
products from cauliflower in repeated periods are highlighted, and information on the accumulation of nitrates in
the tested varieties of cauliflower is presented

Муаллифнинг исми Лавозими Ташкилот номи
1 Sheraliyev X.S. professor, Toshkent davlat agrar universiteti
2 Asatov S.I. professor, Toshkent davlat agrar universiteti
3 Hayitmurotov I.A. magistr Toshkent davlat agrar universiteti
Ҳавола номи
1 1. Бережнова В.В Факторы, влияющие на накопление нитратов в овоще – бахчевой продукции // Материалы Республиканской научно-практической конференции “O’zbekistonnig janubiy vohasida ertagi sabzovotchilikni rivojlantirish istiqbollari” – Toshkent- Termiz, МСВХ, 2007.-c 224-226.
2 2. Бережнова В.В Получение экологически безопасной продукции в Республике Узбекистан. // Материалы 1 Международной научно-практической конференции “Современные тенденции в селекции и семеноводстве овощных культур” (2-4 августа, 2008г.).- Москва, ВНИССОК-2008.- т. 1.-c. 102-105.
3 3. Болотских А.С., Бондаренко Г.Л., Скляревский М.А. и др. Пи- Киев: Урожай, щевая ценность овощей // Все об огороде. 2000. c. 5-12.
4 4. Буриев Х.Ч., Зуев В.И., Меджитов С.М. Состояние, проблемы и перспективы развития картофелеводства, овощеводства и бахче- водства. Ташкент: МСВХ, 2003. — с. 4-8.
5 5. Кононков П.Ф., Гинс М.С. Овощи это пища и лекарство // Картофель и овощи - Москва, 2005. - No 6. - с. 22-24. c.
6 6. Пругар Я., Пругарова А. Избыточный азот в овощах. Агропромиздат, 1990. — 129c. Москва:
7 Соколов О.А. Особенности распределения нитратов в овощах. // Картофель и овощи - Москва, 1987. - No 6. - с. 21-23
8 8. Sheraliyev.X.Sh., Asatov.Sh., Hayitmurotov.I.A. Takroriy ekish muddatida gul karamdan ekologik sof mahsulot yetishtirish “O’zbekiston agrar fani xabarnomasi”. Ilmiy amaliy jurnal, 4 (10/2) 2023. 102-104
Кутилмоқда