Olingan oraliq natijalar, uzumning vinobop Bayan-shirey navi shingilining oʻrtacha oʻlchami, vazni, shingildagi gʻujumlarning soni va vazni kabi asosiy mexanik koʻrsatkichlar keltirilgan. Shuningdek, uzumning alohida gʻujumining oʻrtacha oʻlchamlari, vazni hamda uning asosiy tarkibiy qismlari keltirilgan. Uzum shingil va g‘ujumlaridan vino va sirka tayyorlashning asosiy texnologik koʻrsatkichlari taqdim qilingan.
Olingan oraliq natijalar, uzumning vinobop Bayan-shirey navi shingilining oʻrtacha oʻlchami, vazni, shingildagi gʻujumlarning soni va vazni kabi asosiy mexanik koʻrsatkichlar keltirilgan. Shuningdek, uzumning alohida gʻujumining oʻrtacha oʻlchamlari, vazni hamda uning asosiy tarkibiy qismlari keltirilgan. Uzum shingil va g‘ujumlaridan vino va sirka tayyorlashning asosiy texnologik koʻrsatkichlari taqdim qilingan.
Представлены полученные промежуточные результаты, основные механические показатели, такие как средний размер, масса, количество и масса ягод в грозди винного сорта винограда Баян-ширей. Также приведены средний размер, масса отдельных ягод и их основных компонентов. Приведены основные технологические показатели приготовления вина и уксуса из гроздей и ягод винограда.
The obtained interim results, the main mechanical indicators, such as the average size, weight, number and weight of berries in a cluster of grapevine variety ‘Bayan-shirei’ are presented. The average size, weight of individual berries and their main components are also given. The main technological indicators of making wine and vinegar from clusters and berries of grapes are given.
| № | Муаллифнинг исми | Лавозими | Ташкилот номи |
|---|---|---|---|
| 1 | Axmedov S.M. | q.x.f.f.d., katta ilmiy xodim | Akademik M.Mirzayev nomidagi bog‘dorchilik, uzumchilik va vinochilik ilmiy-tadqiqot instituti |
| 2 | Azimova D.M. | tayanch doktorant | Akademik M.Mirzayev nomidagi bog‘dorchilik, uzumchilik va vinochilik ilmiy-tadqiqot instituti |
| № | Ҳавола номи |
|---|---|
| 1 | 1. Иукуридзе Э. Ж., Лозовская Т. С. Технологические особенности переработки винограда сорта мерло с целью по лучения вин контролируемых наименований по происхождению в условиях терруара шабо //ScienceRise. – 2015. – Т. 9. – №. 2 (14). – С. 26-30. |
| 2 | 2. Остроухова Е. В. и др. Влияние климатических факторов на технологические характеристики винограда красных сортов, произрастающих в различных регионах Республики Крым //Магарач. Виноградарство и виноделие. – 2015. – №. 2. – С. 28-31. |
| 3 | 3. Чаусов В. М. и др. Механический состав гроздей и биохимия столовых сортов винограда Флора, Низина, Анюта //Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета. – 2015. – №. 105. – С. 910-921 |
| 4 | 4. Чаусов В. М. и др. Механический состав гроздей и биохимия черноягодных винных сортов винограда для произ водства сока прямого отжима //Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета. – 2016. – №. 118. – С. 147-163. |