Мақола Ўзбекистон Республикаси қишлоқ жойларда яшовчи аҳолининг уйи ёки томорқасида ташкил қилинган меҳмон уйларида миллий ёки хорижий сайёҳларни хордиқ чиқариши, кўнгил очиши ва қишлоқ ҳаёт тарзи билан танишиши қишлоқ жойлар туризми ҳисобланади. Улар қишлоқ аҳолиси турмуш шароити билан яқиндан танишади, унинг табиий, тарихий ёки маданий меърос объектларига ташриф буюришади. Сайёҳлар қишлоқ жойларда яшовчиларнинг урф-одатлари, анъана ва қадриятларини ўз кўзлари билан кўриши, миллий таомларни тайёрлаш жараёнида иштирок этиши ва бевосита ундан баҳраманд бўладилар.
Мақола Ўзбекистон Республикаси қишлоқ жойларда яшовчи аҳолининг уйи ёки томорқасида ташкил қилинган меҳмон уйларида миллий ёки хорижий сайёҳларни хордиқ чиқариши, кўнгил очиши ва қишлоқ ҳаёт тарзи билан танишиши қишлоқ жойлар туризми ҳисобланади. Улар қишлоқ аҳолиси турмуш шароити билан яқиндан танишади, унинг табиий, тарихий ёки маданий меърос объектларига ташриф буюришади. Сайёҳлар қишлоқ жойларда яшовчиларнинг урф-одатлари, анъана ва қадриятларини ўз кўзлари билан кўриши, миллий таомларни тайёрлаш жараёнида иштирок этиши ва бевосита ундан баҳраманд бўладилар.
Статья посвящена развитию туризма в сельской местности, где знакомство иностранных туристов с сельской местностью может быть интересным, где население Республики Узбекистан может принимать их в гостевых домах и предлагать национальные блюда. Они могут быть ближе к условиям проживания сельского населения, посещать исторические места и знакомиться с культурным наследием. Путешественники могут своими глазами увидеть обычаи и национальные традиции, принять непосредственное участие в процессе приготовления национальных блюд.
The article is sanctified to development of tourism in rural locality, where an acquaintance of foreign tourists with rural locality can be interesting where the population of Republic of Uzbekistan can accept them in guest houses and offer national dishes. They can be nearer to the terms of residence of rural population and to visit historical and cultural heritage. Travellers can by the eyes see customs and national traditions and accept direct participation in the process of preparation of national dishes.
№ | Муаллифнинг исми | Лавозими | Ташкилот номи |
---|---|---|---|
1 | Makhmudov M.M. | Национальный университет Узбекистана, Ташкент |
№ | Ҳавола номи |
---|---|
1 | Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2019 йил 5 январдаги «Ўзбекистон Республикасида туризмни жадал ривожлантиришга оид қўшимча чора-тадбирлар тўғрисида»ги ПФ- 5611-сонли Фармони. |
2 | Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2018 йил 3 февралдаги «Ўзбекистон Республикаси туризм салоҳиятини ривожлантириш учун қулай шароитлар яратиш бўйича қўшимча ташкилий чора-тадбирлар тўғрисида»ги ПФ-5326-сонли Фармони. |
3 | Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2018 йил 7 февралдаги «Ички туризмни жадал ривожлантиришни таъминлаш чора – тадбирлари тўғрисида»ги ПҚ-3510-сонли қарори. |
4 | Агаларова Е.Г., Косинова Е.А. Особенно- сти формирования агротуристического рынка в России. //Молодой ученый. 2012. № 11. с. 140- 143. |
5 | 2017-2021 йилларда Ўзбекистон Республикасини ривожлантиришнинг бешта устувор йўналишлари бўйича харакатлар стратегияси |
6 | https://kun.uz |
7 | http://lex.uz |
8 | https://norma.uz |
9 | https://president.uz |
10 | https://uzbektourism.uz |