Мақолада ғўза чигитини экишдан олдин темир УДК суспензияси билан ивитишнинг чигит унишининг дастлабки фазалари ва ниҳолларининг протеолитик фаоллигига таъсирини ўрганиш натижалари тақдим қилинган. Ушбу суспензиянинг ферментатив фаолликни назоратга нисбатан 20-30% га ошириши кўрсатилган.
Мақолада ғўза чигитини экишдан олдин темир УДК суспензияси билан ивитишнинг чигит унишининг дастлабки фазалари ва ниҳолларининг протеолитик фаоллигига таъсирини ўрганиш натижалари тақдим қилинган. Ушбу суспензиянинг ферментатив фаолликни назоратга нисбатан 20-30% га ошириши кўрсатилган.
В статье приводятся данные по влиянию предпосевного замачивания семян хлопчат- ника суспензией УДП железа на прорастание семян и протеолитическую активность проростков, отмечено повышение ферментативной активности на 20-30% по отношению к контролю
This article contains some information dealing with the infl uence of soaking the seeds of cotton into suspense of UDP2 before planting them. The results of experiments show that such a procedure helps to improve the proteolitic ferments and increases the process of growing 20-30% in accord with control measures.
№ | Имя автора | Должность | Наименование организации |
---|
№ | Название ссылки |
---|---|
1 | 1. Каримов М.Х., Донцова С.В., Кодирова Д.Х., Физиолого-биохимическое созревание и прораста- ние семян. // Физиология семян. – Душанбе: Дониш, 1990. – С.22-34 2. Обручева Н.В. Физиология прорастания семян. // Физиология семян. – Душанбе: Дониш, 1990.- С.107-109 3. Джафаров М.И, Фахриддинова Ф.К, Обработка семян хлопчатника ивином. // Физиология се- мян. – Душанбе: Дониш, 1990. – С.364-367 4. Косимов А.К Кучкаров К, Тухтабоева Ф.И, Давронов К.С, Темир ультрадисперс кукунларини ма- даний усимликлар ривожидаги баъзи физиологик ва биокимёвий жараёнларга таъсири. // Фан ва таъ- лим. – Тошкент: Фан, 1998. – Б.138-140 5. Iowry O.H. Rosenbrough N.J, Farr A.L, Randall R.J. Protein measurement With Folin phenol reogent. J.Biol.Chem. 1951.V 193 V1 P265 6. Асатиани В.С. Новые методы биохимической фотометрии. – Т.: Наука, 1965. – С.495-510 |