This article presents the results of scientific and practical analysis on abiotic, biotic and anthropogenic factors
affecting the level of carbohydrate synthesis in grapes, as well as the amount of sugar in the product obtained by
growing under different conditions and its impact on on shelf life.
В данной статье представлены результаты научно-практического анализа абиотических, биотических и антропогенных факторов, влияющих на уровень синтеза углеводов и на количество сахара в винограде, выращеннего в различных условиях, а также влияние сахара на сроки хранения.
№ | Имя автора | Должность | Наименование организации |
---|---|---|---|
1 | Shamshiyev J.. | мустақил изланувчи | Тошкент Давлат Аграр Университети |
2 | Abdusattorov B.. | таянч докторант | Тошкент Давлат Аграр Университети |
3 | Toshmatov B.. | магистрант | Тошкент Давлат Аграр Университети |
№ | Название ссылки |
---|---|
1 | 1. Темуров, Ш (2002) Узумчилик. Ўзбекистон Миллий Энциклопедияси Давлат Илмий Нашриёти. Тошкент. 60-63-б. |
2 | 2. Абдуллаев, Р.М., Мирзаев, М.М., Набиев, У.Я., Аброр (2013) Узум етиштириш ва майиз қуритишнинг замонавий технологияси. Тошкент: Шарқ-Нашриёти-Матбаа Акциядорлик Компанияси, 113-116-б. |
3 | 3. Saeed A., Sergio R., Allan R., Muhammad Sh., Osmar J. (2018) effects of different sulfur dioxide pads on Botrytis mold in ‘Italia’ Table grapes under cold storage. Horticulturae MDPI, 18 (4,29) 1-13 |
4 | 4. Lichter A., Zutahy Y., Kaplunov T., Lurie S. (2008) Evaluation of table grape storage in boxes with sulfur dioxidereleasing pads with either an internal plastic liner or external wrap. HortTechnology, 18 (2), 206-214 |
5 | 5. Allan R., Sergio R., Saeed A, Muhammad Sh., Osmar J. (2018) postharvest techniques to prevent the incidence of botrytis mold of ‘BRS Vitoria’ seedless grape under cold storage. Horticulturae MDPI, 18 (4,17) 1-11 |