Мақолада гастрономия туризмининг дунё давлатларидаги фестиваллари ўрганилган. Республикамизда туризм соҳасини ривожлантиришда гастрономия туризмининг роли асосланган. Шунингдек, Ўзбекистонда гастрономия туризмини ҳолати таҳлил қилинган. Гастрономия туризмини ривожлантириш мақсадида гастрономик фестивалларни ташкил қилиш бўйича тависялар берилган.
Мақалада гастрономия туризминиң дүнья мәмлекетлериндеги фестиваллары үйренилген. Республикамызда туризм тараўын раўажландырыўда гастрономия туризминиң роли тийкарланған. Сондай ақ, Өзбекстанда гастрономия туризминиң ҳалаты анализленген. Гастрономия туризмин раўажландырыў мақсетинде гастрономиялық фестиваллар шөлкемлестириў бойынша усыныслар берилген.
Мақолада гастрономия туризмининг дунё давлатларидаги фестиваллари ўрганилган. Республикамизда туризм соҳасини ривожлантиришда гастрономия туризмининг роли асосланган. Шунингдек, Ўзбекистонда гастрономия туризмини ҳолати таҳлил қилинган. Гастрономия туризмини ривожлантириш мақсадида гастрономик фестивалларни ташкил қилиш бўйича тависялар берилган.
В статье рассматриваются фестивали гастрономического туризма по всему миру. Обоснована роль гастрономического туризма в развитии туризма в стране. Также анализировано состояние гастрономического туризма в Узбекистане. Разработаны рекомендации по организации гастрономических фестивалей для развития гастрономического туризма.
The article discusses gastronomic tourism festivals around the world. The role of gastronomic tourism in the development of tourism in the country is justified. Also, the state of gastronomic tourism in Uzbekistan is analyzed. Recommendations on the organization of gastronomic festivals for the development of gastronomic tourism have been developed.
№ | Имя автора | Должность | Наименование организации |
---|---|---|---|
1 | Qahhorov J.A. | Professor | Samarkand Institute of Economics and Service |
№ | Название ссылки |
---|---|
1 | 1. Ўзбекистон Республикаси Президенти Шавкат Мирзиёевнинг -«Ўзбекистон Республикасининг туризм соҳасини жадал ривожлантиришни таъминлаш чора-тадбирлари тЎғрисида» ги Фармони 2016 йил 2-декабрь. ПФ-4861. |
2 | 2. Пайн Б.Дж., ГильморДж.Х. Экономика впечатлений. Работа - это театр, а каждый бизнес - сцена. М., 2005. -524 с. |
3 | 3. Драчева Е.Л.,Христов Т.Т., Гастрономический туризм: современные тенденции и перспективы.М.: 2015.-152 с. |
4 | 4. Александрова А.Ю. Международный туризм. М.: Кно Рус.2010.-469 с. |
5 | 5. Сохань, И.В. Особенности русской гастрономической культуры. Вестник Томского государственного университета, 2011. № 347. с. 61–68. |
6 | 6. Щеникова Н.В. Традиции и культура питания народов мира. Учебное пособие. –М.; Инфра-М, 2015. -296 с. |
7 | 7. Грег Ричардс. Еда и туристский опыт. // Журнал UNWTO: Global Report on Food Tourism 2012, стр 20-21. |
8 | 8. Food and Wine Events in Europe. A Stakeholder Approach Alessio Cavicchi, Cristina Santini. Routledge – 2014. 236 p. |
9 | 9. Sajna, S. Shenoy Food tourism and the culinary tourist. A thesis presented to the Graduate School of Clemson University. Advisor Dr. William C. Norman, 2005.- 210 p. |
10 | 10. Кляп М.П. Шандор Ф.Ф. Современные разновидности туризма: Научн. пособие. –М.; 2011.-334 с. |
11 | 11. www.onthepulse.es/life-in-spain/spain-in-first-place-gastronomic tourism-in Еurope-150204. |
12 | 12. Шерқулов Р. Гастрономик туризм. Халқ сўзи,2018 йил 3-ноябр сони. |
13 | 13. Абдукаримов Б.А., Шарипов Т.С. Умумий овқатланиш: ҳолати, муаммо ва ечимлар.–Т.; «Иқтисодиёт”, 2011.-111б. |
14 | 14. Асланова Д., Худайшукуров Т., Мўминов Н. «Дунё ҳалқлари овқатланишининг ўзига хос хусусиятлари». Дарслик. –Т.; «Иқтисодиёт-молия”, 2011.-356 б. |
15 | 15. Худойшукуров Т., Муҳамадиев Н., Мўминов Н.Н., Шукуров И.Х.. Овқатланиш маҳсулотларини ишлаб чиқариш асослари. Дарслик. –Т.; “Иқтисодиёт-молия”, 2009.-256 б. |