170

Persica Vulgaris ўсимлигининг меваси, мева пўчоғи ва мағизининг таркиби спиртли, спирт-сув ва сувли системаларда экстрактив моддалари ажратиб олинди ва таркиби кимёвий жихатдан тахлил қилинди. Анализ усулларидан қоғоз хроматографияси, элемент анализи, сифат реакцияларидан фойдаланилди.
Асосан фловоноид моддалари ажратиб олинди, деярли шафтолининг барча қисмларида мавжудлиги аниқланди. Мағизидан амигдалин ажратиб олинди ва сифат реакциялари ўтказилди.

  • Ссылка в интернете
  • DOI
  • Дата создание в систему UzSCI 07-09-2022
  • Количество прочтений 170
  • Дата публикации 11-08-2020
  • Язык статьиO'zbek
  • Страницы38-43
Ўзбек

Persica Vulgaris ўсимлигининг меваси, мева пўчоғи ва мағизининг таркиби спиртли, спирт-сув ва сувли системаларда экстрактив моддалари ажратиб олинди ва таркиби кимёвий жихатдан тахлил қилинди. Анализ усулларидан қоғоз хроматографияси, элемент анализи, сифат реакцияларидан фойдаланилди.
Асосан фловоноид моддалари ажратиб олинди, деярли шафтолининг барча қисмларида мавжудлиги аниқланди. Мағизидан амигдалин ажратиб олинди ва сифат реакциялари ўтказилди.

English

The composition of the extracts of the fruit, peel and the core of Persica Vulgaris in alcohol, alcohol-water and water systems was extracted and chemically analyzed. Paper chromatography,elemental analysis and qualitative reactions were used in conducting analysis. Flavonoids have been mainly found and isolated in almost all parts of peaches. Amygdalin was extracted from the nucleus and qualitative reactions were carried out.

Русский

Состав экстрактов плодов, кожуры и сердцевины Persica Vulgaris в спиртовой, спиртово-водной и водной системах был извлечен и химически проанализирован. При анализе использовалась бумажная хроматография, элементный анализ и качественные реакции.
Флавоноиды были в основном обнаружены и выделены почти во всех частях персиков. Амигдалин был извлечен из ядра и проведены качественные реакции.

Название ссылки
1 Энциклопедия лекарственных растений народной медицины. - ОЛМА Медиа Групп, 2003. – 270 с.
2 Бейкер Х. Плодовые культуры. – 2003. – 187 с.
3 Д. Хессайон Библия садовода и огородника. - Литрес, 2014. – 409 с.
В ожидании