154

Мақолада микробиологиянинг ютуқлари, тирик ҳужайралар ёрдамида инсон учун муҳим бўлган моддалар ва озиқ-овқат маҳсулотлари ишлаб чиқариш усуллари баён қилинган ҳамда озиқ-овқат микробиологияси ва биотехнологияси фанини ўқитишнинг назарий масалалари ва мустақил таълимни ташкил этишнинг шакли ва мазмуни берилган.

  • Ссылка в интернете
  • DOI
  • Дата создание в систему UzSCI17-10-2022
  • Количество прочтений0
  • Дата публикации15-12-2021
  • Язык статьиO'zbek
  • Страницы174-178
Ўзбек

Мақолада микробиологиянинг ютуқлари, тирик ҳужайралар ёрдамида инсон учун муҳим бўлган моддалар ва озиқ-овқат маҳсулотлари ишлаб чиқариш усуллари баён қилинган ҳамда озиқ-овқат микробиологияси ва биотехнологияси фанини ўқитишнинг назарий масалалари ва мустақил таълимни ташкил этишнинг шакли ва мазмуни берилган.

Русский

В статье описаны достижения микробиологии, способы получения важных для человека веществ и пищевых продуктов с использованием живых клеток, а также теоретические вопросы преподавания предмета «Пищевая микробиология и биотехнология», форма и содержание самостоятельного обучения.

English

The article describes the achievements of microbiology, methods of production of substances and food products important for humans using living cells, as well as theoretical issues of teaching the subject "Food Microbiology and Biotechnology" and the form and content of independent education.
 

Имя автора Должность Наименование организации
1 Xakimov M.U. 1 Ferghana Polytechnical Institute
2 Umurzakova S.M. 2 Ferghana Polytechnical Institute
Название ссылки
1 1. Ўзбекистон Республикаси Президентининг “Олий таълим раҳбарлари ва педагогик кадрларни қайта тайёрлаш ва малакасини ошириш тизимини янада такомиллаштириш чора-тадбирлари тўғрисида”ги 2015 йил 12 июнь куни чиққан ПФ-4732 сонли Фармони.
2 2. Zakirova M.R., Boboyev A.X. Oziq-ovqat mikrobiologiyasi. Darslik. – T.: «IJOD-PRINT» MCHJ nashriyoti, 2019.
3 3. 3. Mirxamidova P., Vaxobov A.X., Davronov Q., Tursunboyeva G.S. Mikrobiologiya va biotexnologiya asoslari. Darslik. - Toshkent: “ILM ZIYO” nashriyoti, 2014.
4 4. Xo’jamshukurov N.A., Davranov Q.D. Oziq-ovqat va ozuqa mahsulotlari biotexnologiyasi. Darslik. – T.: Tafakkur bo’stoni, 2014.
5 5. Artikova R.M., Murodova S.S. Qishloq xo’jalik biotexnologiyasi. Darslik.-T.: Fan va texnologiya. 2010. -279 b.
6 6. Ўзбекистон Республикаси Президенти Шавкат Мирзиёевнинг Олий Мажлисга Мурожаатномаси. Тошкент шаҳри, 2018 йил 28 декабрь.
7 7. Мирзиёев Ш.М. Буюк келажагимизни мард ва олижаноб халқимиз билан бирга қурамиз. −Т.: “Ўзбекистон”, 2017 йил.
8 8. Закирова М.Р., Эгамова М.У. Озиқ-овқат микробиологияси (лаборатория ва амалий машғулотлар учун). Ўқув қўлланма - Тошкент: «ИЖОД-ПРИНТ» МЧЖ нашриёти, 2019.
9 9. Хакимова Ш.И. Озиқ-овқат микробиологияси. Ўқув қўлланма – Т.: “Ўзбекистон” нашриёти, 2005.
В ожидании