171

Мақолада Ўзбекистон шароитларида етиштирилаётган монофлёр ва полифлёр асаллари кимёвий таркибининг ўзгариб туриши, хусусан асалнинг тозалик сифатини билдирувчи диастаза сонини вилоятлар кесимида ўзгариб туриши ўрганилган. Шунингдек, асалнинг бошқа кимёвий кўрсаткичларининг бир-биридан фарқлари тўғрисида маълумотлар келтирилган.

  • Ссылка в интернете
  • DOI
  • Дата создание в систему UzSCI 11-12-2022
  • Количество прочтений 171
  • Дата публикации 03-10-2022
  • Язык статьиO'zbek
  • Страницы25-27
Ўзбек

Мақолада Ўзбекистон шароитларида етиштирилаётган монофлёр ва полифлёр асаллари кимёвий таркибининг ўзгариб туриши, хусусан асалнинг тозалик сифатини билдирувчи диастаза сонини вилоятлар кесимида ўзгариб туриши ўрганилган. Шунингдек, асалнинг бошқа кимёвий кўрсаткичларининг бир-биридан фарқлари тўғрисида маълумотлар келтирилган.

English

The article examines the chemical composition of monofluoride and polyfluoride honey grown in Uzbekistan, in particular, the number of diastases in the regions, which indicates the purity of honey. There are also reports of differences in the other chemical properties of honey.

Ключевые слова
Имя автора Должность Наименование организации
1 MADARTOV B.K. q.x.f.d., professor SamDVMChBUTF
2 Nurmurodova N.F. tayanch doktoranti SamDVMChBUTF
3 Turaev O.S. mudiri q.x.f.n., professor, Rossiya tabiiy fanlar akademiyasi akademigi, ChPITI asalarichilik bo‘limi
Название ссылки
1 1. Машенков О.И. Удивительный запах мёда. Ж. “Пчеловодство”, 2004, №5, стр. 52-53.
2 2. Машенков О.И. О чём говорит цвет мёда. Ж. “Пчеловодство”, 2005, №6, стр. 52-54.
3 3. Морева Л.Я., Овчинникова М.А. Монофлёрные и полифлёрные мёды юга России. Ж. “Пчеловодство”, 2017, №4, стр. 54-55.
4 4. Усманов М.Ф. Мёд с хлопчатника. Ж. “Пчеловодство”, 1988, №5, стр. 29-30.
5 5. Цевегмид Х. Органолептические свойства и водность мёда. Ж. “Пчеловодство”, 2005, №2, стр. 51-52.
В ожидании