96

  • Ссылка в интернете
  • DOI
  • Дата создание в систему UzSCI 18-11-2023
  • Количество прочтений 96
  • Дата публикации 16-11-2023
  • Язык статьиRus
  • Страницы39-41
Ключевые слова
Ўзбек

hayvonot olamidan olingan ozuqalarni ishlab chiqarishda, shu jumladan go‘sht-suyak uni, hayvonlarni oziqlantirishda to‘la qiymatli oqsil va o‘rin almashmaydigan aminokislotalar bilan ta’minlash imkoniyatini yaratib beradi. Bundan tashqari, bu kushxona va oziq-ovqat qoldiqlarini utilizatsiyaqilishga xizmat qiladi, bu o‘z navbatida ekologik va iqtisodiy ahamiyati bilan muhim kasb etadi. Ushbu maqolada, mahalliy sharoitda go‘sht-suyak unini ishlab chiqarish, uning kimyoviy va aminokislotali tarkibi hamda ishlab chiqarish muammolari to‘g‘risida bayon etilgan.
 

English

the production of feed of animal origin, including meat and bone meal, is a source of complete proteins and essential amino acids in animal nutrition. In addition, it ensures the disposal of animal slaughter waste and food residues, which is of ecological and economic importance. The article provides data on the production of meat and bone meal in local conditions, the chemical and amino acid composition, as well as the problems of production of this product.

Имя автора Должность Наименование организации
1 Yaxyayev B.S. k.s.x.n., dots.nt НИИ каракулеводства и экологии пустынь
Название ссылки
1 1. ГОСТ-17536-82 – Межгосударственный стандарт. Мука кормовая животного происхождения. Технические условия. Feedingflourofanimalorigin. Specifications
2 2. Калашников А.П., Фисинина И.В., Щеглова В.В., Клейменова Н.И. Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных. Справочное пособие. – Москва 2003, -456 с.
3 3. Лукашик Н.А., Тащилин В.А. Зоотехнический анализ кормов. Колос. Москва 1965, 22-51 с
4 4. Steven A.C. Amino Acid analysis Utilizing Phenyl isothiocyanate Derivatives/ D.J. Strydom// I Anal., Biochem.- 1988.-174.-l-16 p
В ожидании