21

Ushbu maqolada bug‘doy unii tarkibini yarim fabrikatlar asosida to‘ldirish orqali mahsulotning oziq-ovqat tarkibidagi energetik qiymati oshishi keltirilgan. Bug‘doy va suli unlarini bir-beriga aralashtirish orqali uning tushish sonini, suli uni xamirning suyuqlanish darajasini, xamirning hosil bo‘lish vaqtini va uning barqarorligini suvni singdirish qobiliyatini oshiradi

  • Ссылка в интернете
  • DOI
  • Дата создание в систему UzSCI 04-06-2024
  • Количество прочтений 21
  • Дата публикации 25-12-2023
  • Язык статьиO'zbek
  • Страницы93-97
Ўзбек

Ushbu maqolada bug‘doy unii tarkibini yarim fabrikatlar asosida to‘ldirish orqali mahsulotning oziq-ovqat tarkibidagi energetik qiymati oshishi keltirilgan. Bug‘doy va suli unlarini bir-beriga aralashtirish orqali uning tushish sonini, suli uni xamirning suyuqlanish darajasini, xamirning hosil bo‘lish vaqtini va uning barqarorligini suvni singdirish qobiliyatini oshiradi

Имя автора Должность Наименование организации
1 Kholmurodova Z. . dotsent Qarshi muhandislik-iqtisodiyot instituti
2 Raxmatov E.R. dotsent Qarshi muhandislik-iqtisodiyot instituti
Название ссылки
1 1.Рецептуры и технологические инструкции по производству хлеба. М.: «Агропромиздат» 1986 г.
2 2.Азгамова, Л.И. Производство мучного кондитерского изделия повышенной пищевой ценности / Л.И. Азгамова [и др.] // Вестник Казан. технол. ун-та. – 2010. – № 11. – С. 264-268.
3 3.Л.Ф.Зверева, З.С.Немцова, Н.П.Волкова. “Технология и технохимический контроль хлебопекарного производства” М: “Легкая и пищевая промышленность” 1983г McCleary, B.V. Advanced dietary fibre technology / B.V. McCleary, L. Prosky. – Cornwall: Blackwell science, 2001. – 534 p.
4 4. Хосни, Р.К. Зерно и зернопереработка / Р. К. Хосни. – Спб: Проффесия, 2006. – 336 с
5 5. Т.Б. Цыганова «Технология хлебопекарного производства» М: 2002г.
6 6. Rossell, C.M. Influence of hydrocolloids on dough rheology and bread quality./ C. M Rossell, J.A. Rojas, Beredicto de Barber C. // Food Hydrocolloids – 2007. - № 1- С. 75-81
7 7. Salihifar, M. Effects of oat flour on dough rheology, texture and organoleptic properties of taftoon bread / M.Salihifar, M.Shahedi //J. Agric. Sci. Technol. – 2007. - №3 – C. 227-234.
8 8.Raxmatov E. R., and Z. D. Xolmurodova. "Un va yorma mahsulotlarini saqlash uchun saqlanadigan polietilin qoplarning afzalikklari." innovative achievements in science 2022 2.24 (2023): 106-112.
В ожидании