Ushbu maqolada bug‘doy unii tarkibini yarim fabrikatlar asosida to‘ldirish orqali mahsulotning oziq-ovqat tarkibidagi energetik qiymati oshishi keltirilgan. Bug‘doy va suli unlarini bir-beriga aralashtirish orqali uning tushish sonini, suli uni xamirning suyuqlanish darajasini, xamirning hosil bo‘lish vaqtini va uning barqarorligini suvni singdirish qobiliyatini oshiradi
Ushbu maqolada bug‘doy unii tarkibini yarim fabrikatlar asosida to‘ldirish orqali mahsulotning oziq-ovqat tarkibidagi energetik qiymati oshishi keltirilgan. Bug‘doy va suli unlarini bir-beriga aralashtirish orqali uning tushish sonini, suli uni xamirning suyuqlanish darajasini, xamirning hosil bo‘lish vaqtini va uning barqarorligini suvni singdirish qobiliyatini oshiradi
№ | Имя автора | Должность | Наименование организации |
---|---|---|---|
1 | Kholmurodova Z. . | dotsent | Qarshi muhandislik-iqtisodiyot instituti |
2 | Raxmatov E.R. | dotsent | Qarshi muhandislik-iqtisodiyot instituti |
№ | Название ссылки |
---|---|
1 | 1.Рецептуры и технологические инструкции по производству хлеба. М.: «Агропромиздат» 1986 г. |
2 | 2.Азгамова, Л.И. Производство мучного кондитерского изделия повышенной пищевой ценности / Л.И. Азгамова [и др.] // Вестник Казан. технол. ун-та. – 2010. – № 11. – С. 264-268. |
3 | 3.Л.Ф.Зверева, З.С.Немцова, Н.П.Волкова. “Технология и технохимический контроль хлебопекарного производства” М: “Легкая и пищевая промышленность” 1983г McCleary, B.V. Advanced dietary fibre technology / B.V. McCleary, L. Prosky. – Cornwall: Blackwell science, 2001. – 534 p. |
4 | 4. Хосни, Р.К. Зерно и зернопереработка / Р. К. Хосни. – Спб: Проффесия, 2006. – 336 с |
5 | 5. Т.Б. Цыганова «Технология хлебопекарного производства» М: 2002г. |
6 | 6. Rossell, C.M. Influence of hydrocolloids on dough rheology and bread quality./ C. M Rossell, J.A. Rojas, Beredicto de Barber C. // Food Hydrocolloids – 2007. - № 1- С. 75-81 |
7 | 7. Salihifar, M. Effects of oat flour on dough rheology, texture and organoleptic properties of taftoon bread / M.Salihifar, M.Shahedi //J. Agric. Sci. Technol. – 2007. - №3 – C. 227-234. |
8 | 8.Raxmatov E. R., and Z. D. Xolmurodova. "Un va yorma mahsulotlarini saqlash uchun saqlanadigan polietilin qoplarning afzalikklari." innovative achievements in science 2022 2.24 (2023): 106-112. |