Турли хил маҳаллий кузги юмшоқ буғдой уруғларини саралашда фракциялар бўйича бирламчи ишлов бериш жараёнида фракцияларда умумий протеин, клейковина ва минерал моддалар миқдори 2,8; 2,5; 2,2 мм юқори эканлиги аниқланди, бу уруғларнинг нон пишириш сифатини яхшилайди.
Турли хил маҳаллий кузги юмшоқ буғдой уруғларини саралашда фракциялар бўйича бирламчи ишлов бериш жараёнида фракцияларда умумий протеин, клейковина ва минерал моддалар миқдори 2,8; 2,5; 2,2 мм юқори эканлиги аниқланди, бу уруғларнинг нон пишириш сифатини яхшилайди.
При сортировки семян местного сорта озимой мягкой пшеницы установлено, что в процессе первичной обработки по фракциям содержание общего белка, клейковины и минеральные вещества в фракциях 2,8; 2,5; 2,2 мм выше, что способствует улучшению хлебопекарного качества семян.
When sorting the local varieties of winter wheat seeds found that in the process of primary processing of fractions of the total protein content, gluten and minerals at a fraction of above 2.8; 2.5; 2.2 mm, which contributes to the quality of seeds bakery.
№ | Имя автора | Должность | Наименование организации |
---|---|---|---|
1 | Tp'rayev T.. | magistr | QarMII |
№ | Название ссылки |
---|---|
1 | 1. Княгинечев М.И. Биохимия пшеницы. М.-Л.: «Сельхозгиз», 1951. |
2 | 2. Мухамматова М.У. Буғдой уруғининг физиологик етилиши. // Аграр фан ютуқлари ва истиқболлари. Халқаро илмий-амалий конференция. Тошкент, 1-2 май 2002 йил, 29-30 б. |
3 | 3. Носатовский А.И. Пшеницы. М.: «Колос», 1965. |