7

Annotation. In these studies, for the fi rst time in the conditions of Uzbekistan, the eff ect of TERABIOTIC probiotic ROSS-308 on meat productivity, growth and development of broiler chickens was studied. Meat yield, growth and development, metabolism, blood biochemical indicators, productivity, broiler chicken meat quality indicators were evaluated when TETRABIOTIC probiotic was used in the care of chickens. Probiotic ROSS 308 combined with TETRABIOTIC probiotic in the diet of broiler chickens had an eff ect on digestibility and utilization of nutriens, energy metabolism, biochemical indicators of blood, growth, preservation, quality of meat products.

  • Количество прочтений 7
  • Дата публикации 19-08-2024
  • Язык статьиO'zbek
  • Страницы16-18
Русский

Аннотация. В данных исследованиях впервые в условиях Узбекистана изучено влияние пробиотика ТЕРАБИОТИК РОСС-308 на мясную продуктивность, рост и развитие цыплят-бройлеров. При использовании пробиотика ТЕТРАБИОТИК в уходе за цыплятами оценивали мясную продуктивность, рост и развитие, обмен веществ, биохимические показатели крови, продуктивность, показатели качества мяса цыплят-бройлеров. Пробиотик РОСС 308 в сочетании с пробиотиком ТЕТРАБИОТИК в рационе цыплят-бройлеров оказал влияние на переваримость и использование питательных веществ, энергетический обмен, биохимические показатели крови, рост, сохранность, качество мясных продуктов.

 

Ўзбек

Annotation. In these studies, for the fi rst time in the conditions of Uzbekistan, the eff ect of TERABIOTIC probiotic ROSS-308 on meat productivity, growth and development of broiler chickens was studied. Meat yield, growth and development, metabolism, blood biochemical indicators, productivity, broiler chicken meat quality indicators were evaluated when TETRABIOTIC probiotic was used in the care of chickens. Probiotic ROSS 308 combined with TETRABIOTIC probiotic in the diet of broiler chickens had an eff ect on digestibility and utilization of nutriens, energy metabolism, biochemical indicators of blood, growth, preservation, quality of meat products.

Название ссылки
1 1. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining PQ-5146 sonli Parrandachilikni rivojlantirish va tarmoq ozuqa bazasini mustahkamlashga qaratilgan qo‘shimcha chora-tadbirlar to‘g‘risidagi qarori 2021-yil 14-iyun. https://lex.uz/docs/-5457613?ONDATE= 15.06.2021%2000
2 2. Ibadullaeva G.B. Probiotiklar va antioksidantlarning broyler tovuqlarining mahsuldorligiga ta’siri / Ibadullaeva G.B., Semenyutin V.V. Zamonaviy sharoitda agrosanoat kompleksining rivojlanishini barqarorlashtirish va inqirozdan chiqish yo‘nalishlari :Hisobotning qisqacha mazmuni xalqaro, ilmiy-amaliy konferensiya, yosh olim va mutaxassislar. - Voronej, 1999. - 147-148-betlar.
3 3. Broyler tovuqlari ratsionida tokoferol sintez qiluvchi mikroorganizmlarga asoslangan yangi probiotik preparatlardan foydalanish samaradorligi / Shaydullina R.G., Zabolotskiy V.A., Xudyaeva E.N., Stukalov L.N. , 1998. - B.146-147
4 4. Alikin, Yu.S. jo‘jalarning virusli kasalliklarini oldini olish uchun probiotiklar va immunomodulyatorlardan foydalanish / Yu. S. Alikin, T. A. Kasperova, V.A.Belyavskaya, Yu.G.Yushkov, V.D. Chimitov, V.A.Ponyukov // ilmiy to‘plam. asarlari o‘chirilgan. “Vektor” JB FGUN GNC tibbiy biotexnologiya instituti. Berdsk, 2006 yil. 192-195-betlar.
5 5. Gritzer K. Uberpufiing der Wirksamkeit antibiotik va mikrobieller Leistungsforderer in der Rindermast / Glitzer K., Leitgeb R. // Bodenkultur. - 1998.-Bd.49.- Hl - S.51-59.
6 6. Nozdrin, G.A. Veterinariya tibbiyotida tayoqchalar asosidagi probiotiklardan foydalanishning nazariy va amaliy asoslari / G.A. Nozdrin // Novosibirsk davlat agrar universitetining xabarnomasi. - 2011. - T. 5. - No 21. - B. 87-95.
7 7. Richter G. Broilermast mit Weizen und Gerste. Enzyme verbessem die Mastleistung / Richter G. // Neue Landwirtschaft. -1994. - N 3. - S.61
8 8. Saarela, M. Probiotik bakteriyalar: xavfsizlik, funksional va texnologik xususiyatlar / M. Saarela, G. Mogensen, R. Fonden [va boshq.] // J Biotechnol. 2000;84(3):197-215.
9 9. Spasskaya T.A. Probiotik preparatlarning immunomodulyatsion xususiyatlari / Spasskaya T.A. // TSHA hisobotlari. - M, 1998. - B.273-279.
10 10. Vladimirova L. Probiotik qo‘shimchalarning granulalar uchun birlashtirilgan еm-xashakdagi ta’siri bo‘yicha tezis / Vladimirova L., Surdzhiyska S. // Hayvonot fanlari. -1996. - Yil.ZZ. - No 3. - B. 36-39.
11 11. Yangi probiotik / Tarakanov B., Solovyov A., Nikolicheva T., Bobrova T.// Parrandachilik. - 1999. - 6-son. - 32-33-betlar
12 12. Пластинина Ю.В /Эффективность применения пробиотиков в птицеводстве / Ученые записки Казанской государственной академии ветеринарной медицины им. Н. Э. Баумана 2022 год 4-том, 147-152 ст/
В ожидании