207

Мазкур мақолада прагматонимларнинг ўзбек гастрономик олам мил-лий манзарасидаги когнитив хусусиятлари таҳлил қилинган. Ўзбек гастромик дисскурси семантик майдонида энг кўп ишлатиладиган глюттоник прагматонимларнинг турлари ва лингвистик хусусиятлари ўрганилган. Прагматонимларнинг  умумий гастрономик олам миллий манзарасига интеграллашиши бўйича хулосалар берилган

  • Ссылка в интернете
  • DOI
  • Дата создание в систему UzSCI 24-12-2019
  • Количество прочтений 199
  • Дата публикации 31-05-2018
  • Язык статьиO'zbek
  • Страницы32-36
Ўзбек

Мазкур мақолада прагматонимларнинг ўзбек гастрономик олам мил-лий манзарасидаги когнитив хусусиятлари таҳлил қилинган. Ўзбек гастромик дисскурси семантик майдонида энг кўп ишлатиладиган глюттоник прагматонимларнинг турлари ва лингвистик хусусиятлари ўрганилган. Прагматонимларнинг  умумий гастрономик олам миллий манзарасига интеграллашиши бўйича хулосалар берилган

Русский

В данной статье анализируются когнитивные признаки прагматони-мов в узбекской гастрономической картине мира. Проанализированы типы и лингвисти-ческие свойства  часто употребляемых глюттонических прагматонимов в семантичес-ком поле гастрономического дискурса в узбекском языке. Дан ряд заключений по инте-грации прагматонимов к общей гастрономической картине мира.

English

In the article cognitive features of pragmatonims in Uzbek gastronomic world picture have been analyzed. Main types of pragmatonims in semantic field and their lin-guistic peculiarities have been reconsidered as well. Conclusions in accordance with integra-tion of gastronomic picture of the world have been given.

Имя автора Должность Наименование организации
1 Odilova G.. Dotsent UrDU
Название ссылки
1 Ш.С.Сирожиддинов. Бадиий таржима асослари. Тошкент, “Мумтоз сўз”, 2011, 29-бет.
В ожидании