238

Мақолада  ғфза  навларининг  цосил  салмоғи  ва  унинг  сифат 
кфрсаткишларига  тупроқ  шфрланиш  даражаларининг  салбий  таъсири  бфйиша  олинган 
маълумотлар  келтирилган.  Аниқланган  кфрсаткишларнинг  цар  хил  даражада 
камайиши  навларнинг  биологик  хусусиятлари  ва  тупроқ  шфрланиш  даражаларига 
боғлиқлиги қайд этилган.

  • Ссылка в интернете
  • DOI
  • Дата создание в систему UzSCI 14-02-2020
  • Количество прочтений 231
  • Дата публикации 10-06-2019
  • Язык статьиO'zbek
  • Страницы106-111
Ўзбек

Мақолада  ғфза  навларининг  цосил  салмоғи  ва  унинг  сифат 
кфрсаткишларига  тупроқ  шфрланиш  даражаларининг  салбий  таъсири  бфйиша  олинган 
маълумотлар  келтирилган.  Аниқланган  кфрсаткишларнинг  цар  хил  даражада 
камайиши  навларнинг  биологик  хусусиятлари  ва  тупроқ  шфрланиш  даражаларига 
боғлиқлиги қайд этилган.

Русский

В  статье  приводится  результаты  отричательного  влияния 
степени  пошвенного  засоления  на  велишину  урожая  и  его  кашественных  показателей 
сортов  хлопшатника.  Установлено,  снижение  показателей  в  разных  уровнях  в 
зависимости от сортовых особенностей и степени пошвенного засоления.

English

The  following  article  deals with  the  results  of negative  effect  of  soil  salinity 
degrees  of  the  crop  quantity  and  the  results  of  cotton  quality  results.  There were  determined 
decrease of the results in various levels on the dependence of varieties peculiarities and levels of 
soil salinity. 

Имя автора Должность Наименование организации
1 Norboyeva U.T. Buxoro davlat universiteti
Название ссылки
1 Hasanuzzaman M., Nahar K., Fujita M. ‘lant res’onse to salt stress and role of exogenous ‘rotectants to mitigate salt-induced damages // Eco’hysiology and Res’onses of ‘lants under Salt Stress / Eds. Ahmad ‘., Azooz M.M., ‘rasad M.N.V. Dordrecht: S’ringer Science + Business Media B.V., -2013. -’. 25-87.
2 Munns R., Tester M. Mechanisms of salinity tolerance// Ann. Rev. ‘lant Biol.-2008.-59.- ‘. 651-681.
3 Flowers, T. J. Im’roving cro’ salt tolerance// Journal of Ex’erimental Botany.- 2004.- 55(396).- ‘.307-319.
4 arida A. K., Das A. B. Salt tolerance and salinity effects on ‘lants: A review. Ecotoxicology and Environmental Safety.- 2005.- 60(3).- ‘. 324-349.
5 .Maggio A., Hasegawa ‘. M., Bressan R. A., Consiglio M. F., Joly R. J. Unravelling the functional relationshi’ between root anatomy and stress tolerance//Functional ‘lant Biology.- 2001.- 28(10).- ‘. 999-1004.
6 FAO.-Global network on integrated soil management for sustainable use of salt- affected soils.-2008. htt’://www.fao.org/ag/agl/agll/s’ush.
7 .Nazarov I.Қ. Buxoro viloyati yer-tuproқlari shфrlanishining asosiy manbalari цaқida//Қishloқ xфjaligida ekologik muammolar: Respublika ilmiy-amaliy konferentsiya materiallari. - Buxoro: 2006. - B. 205-208.
В ожидании