Озиқ-овқат маҳсулотлари хавфсизлигини бошқаришда қандолатчилик корхоналари мисолида хавфларни аниқлаш ва хавфсизлик менежменти тизимини ишлаб чиқишда уларни бошқариш усули тавсия қилинган. Озиқ-овқат маҳсулотлари хавфсизлиги менежменти тизими бўйича халқаро стандартлар келтирилган.
Озиқ-овқат маҳсулотлари хавфсизлигини бошқаришда қандолатчилик корхоналари мисолида хавфларни аниқлаш ва хавфсизлик менежменти тизимини ишлаб чиқишда уларни бошқариш усули тавсия қилинган. Озиқ-овқат маҳсулотлари хавфсизлиги менежменти тизими бўйича халқаро стандартлар келтирилган.
В управлении безопасности пищевых продуктов рекомендован метод определения опасности и разработки безопасности системы менеджмента в кондитерских предприятиях. Приведены международные стандарты по безопасности системы менеджмента качества пищевых продуктов.
In managament safety of Food products recommend method spot danger and produce safety of management system such as confectionary enterprise. Resolution international standards to safety of quality management system of Food product.
№ | Author name | position | Name of organisation |
---|---|---|---|
1 | To'rayev S.. | Техника фанлари номзоди, доцент | Тошкент кимё-технология институти |
№ | Name of reference |
---|---|
1 | 1. O‘z DSt ISO 9001:2015. Сифат менежменти тизими. Талаблар. “Узстандарт” агентлиги Тошкент, 2015 й. |
2 | 2. O‘z DSt ISO 22000:2010 Озиқ-овқат маҳсулотлари хавфсизли- ги менежменти тизими. Озиқ-овқат маҳсулотларини яратиш занжирида қатнашувчи ташкилотларга талаблар. “Ўзстандарт” агентлиги. Тошкент. 2010 й. |
3 | 3. Codex Alimentarius Food Hygiene Basic Texts. Food and Agricultural Organization of the United Nations - World Health Organization.- Rome, 2001. |
4 | 4. Аршакуни В.Л. От системы ХАССП - к системе менеджмента безопасности пищевой продукции по ИСО 22000 // Стандарты и качество.- 2008 г. №2. стр. 88. |