Аннотация: в статье приводится данные о воздействие на объемную массу почвы, различные физические состояние почвы появившиеся на фоне ранних овощей, в результате использование ботвы и остатков корней повторной культуры маша и сои положительно влияли на физические свойства почвы и заметно улучшили его объемную массу, для увеличения урожая, улучшения почвенной структуры целесообразно посев озимой пшеницы после при повторной культуры сои и маша.
Annotation: The article provides information about the effects on volume weight of the soil, different physical condition of the soil appeared on the background of early vegetables, as a result, the use of leaves and residues of roots of re-culture mung-bean and soybean has a positive impact on the physical properties of the soil and improved its bulk density, for increasing the yield, improving soil structure appropriate sowing after winter wheat in re-culture mung-bean and soybean crops.
№ | Author name | position | Name of organisation |
---|---|---|---|
1 | Haydarov A.. | қ.х.ф.н., катта илмий ходим | ПСУЕАИТИ Андижон илмий-тажриба станцияси. |
2 | Xolto'rayev S.C. | кичик илмий ходим | ҚХООТИИЧМ |
№ | Name of reference |
---|---|
1 | 1. Икромова М.Л. “Бухоро вилояти тупроқ-иқлим шароитида бошоқли дон экинларининг алмашлаб экиш тизими ва тупроқ унумдорлигини оширишдаги аҳамияти” // Пахтачилик ва дончиликни ривожлантириш муаммолари. Халқаро илмий-амалий конференция маърузалари асосидаги мақолалар тўплами. Тошкент-2004й. 48-51бетлар. |
2 | 2. Мансуров А.М, Теляев Р.Ш. “Андижон вилояти оч тусли бўз тупроқлар шароитида кузги буғдойдан кейин экилган такрорий экинларни уруғлик кузги буғдой ҳосилдорлигига таъсири”. “Бошоқли, дуккакли дон ва мойли экинлар селекцияси,” мавзусидаги Халқаро илмий-амалий коференция мақолалари тўплами. Андижон-2011 йил.122-123 бет. |
3 | 3.Ҳакимов Р., Ҳолдоров М., Расулов Ф., Низомов Р. “Сабзавотларнинг ишлари қизғин”. // Ўзбекистон қишлоқ хўжалиги (журнал). 2013 йил, №8, 12-бет. |
4 | 4. Ҳайдаров А. “Буғдойдан кейин такрорий экинларнинг ғўзанинг ўсиши, ривожланиши ва пахта ҳосилдорлигига таъсири”. Бошоқли, дуккакли дон ва мойли экинлар селекцияси, уруғчилиги ҳамда уларни етиштириш агротехникасини ривожлантириш истиқболлари” мавзусидаги халқаро илмий-амалий коференция мақолалари тўплами. Андижон-2011 йил.122-123 бет. |