260

Аннатоция: тажриба натижасида шоли навларининг техник-сифат кўрсаткичлари назоратга нисбатан 3,6-4,5 % юқори эканлиги аниқланган. Навлараро солиштирилганда, “Тарона” навининг техник - сифат кўрсаткичлари юқори бўлганлиги кузатилган.Кузатувлар натижасида ўсимлик ривожланишида қанчалик эрта муддатларда экилиб вегетация даврини тўлиқ ўтаса, иссиқликдан, ёруғликдан кўп танасига сингдирса, гуручнинг шишасимонлиги шунча юқори бўлиши аниқланган. 
 

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 08-11-2020
  • Read count 249
  • Date of publication 13-08-2020
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages93-95
Ўзбек

Аннатоция: тажриба натижасида шоли навларининг техник-сифат кўрсаткичлари назоратга нисбатан 3,6-4,5 % юқори эканлиги аниқланган. Навлараро солиштирилганда, “Тарона” навининг техник - сифат кўрсаткичлари юқори бўлганлиги кузатилган.Кузатувлар натижасида ўсимлик ривожланишида қанчалик эрта муддатларда экилиб вегетация даврини тўлиқ ўтаса, иссиқликдан, ёруғликдан кўп танасига сингдирса, гуручнинг шишасимонлиги шунча юқори бўлиши аниқланган. 
 

Русский

Аннатоция: В результате эксперимента было установлено, что технические качественные характеристики сортов риса на 3,6-4,5% выше контрольных. По сравнению с сортами сорт Тарона показал высокое техническое качество. Наблюдения показывают, что чем раньше будет посажено растение и чем дольше будет поглощаться вегетационный цикл, тем выше излучение риса, тем больше излучение тепла и света.
 

English

Abstract. аs a result of the experiment, the technical quality of rice varieties was found to be 3.6-4.5% higher than the control. Compared with the varieties, the Tarona grade showed high technical quality. Observations show that the sooner the plant is planted and the longer the vegetation cycle is absorbed, the higher the radiation of the rice, the greater the radiation from heat and light.
 

Author name position Name of organisation
1 O'razmetov Q.K. доцент ТошДАУ
2 To'raqulova S.N. талаба ТошДАУ
Name of reference
1 1. Чирков В.Н ва бошқалар. “Шоличилик.” Т.:Ўқитувчи,- 1977. 28-29-80 б.
2 2. Исхаков Т.Э. “Влияние срока сева на рост, развитие и продуктивность некоторых сортов риса в условиях Ташкентской области.”Автореф. дисс. канд. с-х. наук.-Ташкент, 1969, С.-15.
3 3. Атабоева Х.Н., О.Қодирхўжаев. “Ўсимликшунослик.” Т. “Янги аср авлоди.” 2006 124 б
4 4. Иванова Л.В., Живодерова С.П., Николаев Н.А., Яичкин В.Н. Методические указание «Технологии хранения, переработки и стандартизации продукции растениеводства».- Оренбург: Издательский центр ОГАУ, 2004.-С.-75
5 5. Трисвятский А.А., Шатилов И.С. “Товароведения зерна и продуктов переработки.”1992.С.-202-204
6 6. Рахимов Ғ., Джуманов З.Н. «Шоличиликда сувдан тежаб фойдаланиш бўйича тавсиялар”. Тошкент, Мехнат-1998, 10-12 б.
7 7. Шеуджен А.Х. “Агрохимия и методология агрохимии.” КубГАУ.-Краснодар.-2011. С.-655
Waiting