В статье даны результаты биологической эффективности гербицидов против сорняков на посевах нута в
период вегетации. В опыте применялись гербицида Зеллек супер-104 г/л к.эм. в норме 1,0 л/га и биологическая
эффективность составила 88,7-86,8%, а гербицид Фюзилад форте, 15% к.эм. в норме расхода 1,5 л/га биологическая эффективность равен 91,0-86,4% против однолетных и многолетных злаковых сорняков.
In the article the results of biological efficiency of herbicides against weeds during sowing of pea in the period of
vegetation is shown. During the experiment herbicides Zellek super-104 g/l emulsion concentration in the norm 1,0
l/h applied and biological efficiency consisted 88,7-86,8% but herbicides Fuzilad forte, 15% emulsion concentration
in the norm of expenditure 1,5 l/h biological efficiency is 91,0-86,4% against annual and perennial cereal weeds.
№ | Author name | position | Name of organisation |
---|---|---|---|
1 | Sattorov S.. | таянч докторант | Ўсимликларни ҳимоя қилиш илмий-тадқиқот институти |
2 | Isamiddinov I.. | қ.х.ф.н., катта илмий ходим | Ўсимликларни ҳимоя қилиш илмий-тадқиқот институти |
№ | Name of reference |
---|---|
1 | 1. Қодиров Б.Қ., Йўлдошев А., Зохидов М.М., Эрматов У.Х. Қишлоқ хўжалик экин майдонларида бегона ўтларга қарши гербицидларнинг давлат синовини ўтказиш юзасидан услубий кўрсатмалар. – Тошкент. 2007. |
2 | 2. Ризаев Ш., Жўраев А., Шарифов К. Далаларда учрайдиган бегона ўтлар // “Агро илм” журнали. 2015. №4. 64-б. |
3 | 3. Ризаев Ш., Мўминов К. Кузги буғдойзордаги бегона ўтларга қарши кураш тадбирларининг дон ҳосили ва сифатини оширишдаги ўрни. // “Агро илм” журнали. 2013, №3, 24-25-б. |
4 | 4. Утанбаев Б. Бегона ўтларга қарши гербицидларни қўллаш. // “Ўзбекистон қишлоқ хўжалиги” журнали. 1984, №4, 16-б. |
5 | 5. Ҳамидов А. Ўзбекистондаги бегона ўтлар. - Тошкент. “Ўқитувчи” нашриёти. 1973. |
6 | 6. Хасанов Т.К., Махмудхўжаев Н.М., Юлдашев А.,Маматжонов К., Саидхонова Ф.З., Зохидов Ф.М. Гербицидни ғўза экинлари орасидаги бегона ўтларга қарши ишлатиш учун тавсиялар. – Тошкент. 1996. |