272

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 06-11-2021
  • Read count 272
  • Date of publication 20-09-2021
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages42-44
Tags
Русский

Исследованиями установлена, что для получения высокого и устойчивого урожая с хорошими вкусовыми качествами сладкого перца рекомендуется применение фосфора 100 кг/га на фоне N200 К100. При одинаковых нормах внесения аммофос по эффективности превышает нитрокальций фосфатное удобрение.
 

Tags
English

Research has established that in order to obtain a high and stable yield with good taste qualities of sweet pepper, it is recommended to use phosphorus of 100 kg / ha against the background of N200 K100. At the same rates of application, ammophos is more effective than nitrocalcium phosphate fertilizer.

Tags
Author name position Name of organisation
1 Xayitov M.A. доцент СамДУ
2 Elmurodova G.. мустақил тадқиқотчи ТошДАУ Самарқанд филиали
3 Normamatov S.. магистр ТошДАУ Самарқанд филиали
Name of reference
1 1. Азимов Б.Ж. Бўриев Х.Ч. Азимов Б.Б. Сабзавот экинлари биологияси. –Тошкент. -ЎзМУ. 2001. -24-28б
2 2. Белик В.Ф. Методика физиологических исследований в овощеводстве и бахчеводстве. М.1970- с 52-62
3 3. Доспехов Б.А. Методика полевого опыта М.агропромиздат. 1985 -351 с
4 4.Литвинов С.С. Методика полевого опыта в овощеводстве М. Россельхозакадемия. 2011 -650с
5 5. Хайитов М.А, Машрабов М.И. Фосфорли ўғитларни самарали қўллаш меъёрлари Ўзб қ/х. -Тошкент. -2017 -№1. -48б
6 6. Хайитов М.А, МашрабовМ.И, Нурвафоева Д Сабзавотчиликда экологик тоза, юқори сифатли маҳсулот олиш – давр талаби. Экология хабарномаси. –Тошкент. -2017 №2. –30-31 б
Waiting