180

 

O’zbekiston Respublikasida Tashqi iqtisodiy faoliyatida tovarlar
nomenklaturasi (TIF TN) asosida belgilanadi. Tovarning sifat ko’rsatkichi, asilliligi, tannarxi,
ekologik zararsizligini belgilashda albatta uning kimyoviy tarkibini o’rganish va shunga mos
ravishda raqamli tovar kodini aniqlash talab etiladi. Maqolada topinamburning kimyoviy tarkibi
o’rganilgan va ajratib olingan pektin moddasi maxsulotlarini tovar sifatida sinflash va
sertifikatlash taklif etilgan
 

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system08-11-2021
  • Read count180
  • Date of publication06-11-2021
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages69-77
Ўзбек

 

O’zbekiston Respublikasida Tashqi iqtisodiy faoliyatida tovarlar
nomenklaturasi (TIF TN) asosida belgilanadi. Tovarning sifat ko’rsatkichi, asilliligi, tannarxi,
ekologik zararsizligini belgilashda albatta uning kimyoviy tarkibini o’rganish va shunga mos
ravishda raqamli tovar kodini aniqlash talab etiladi. Maqolada topinamburning kimyoviy tarkibi
o’rganilgan va ajratib olingan pektin moddasi maxsulotlarini tovar sifatida sinflash va
sertifikatlash taklif etilgan
 

Ўзбек

 

Товары в Узбекистане обозначаются по номенклатуре Товарной
Внешне Экономической Деятельности “ТИФН ТН”. Качество, тонны, экологическая
безопасность, идентичность объязательно определяется по его химическому составу,
обзначению цифрового кода. В статье изучена и приведены химический состав
топинамбура, а также сведения по номенклатуре товарного знака пектина выделенного
из корки топинамбура.
 

Ўзбек

 

Goods in Uzbekistan are designated according to the nomenclature of
Commodity Externally Economic Activities “TIFN TN”. Quality, tons, environmental safety,
identity is necessarily determined by its chemical composition, the meaning of the digital code.
The chemical composition of Jerusalem artichoke, as well as information on the nomenclature of
the pectin trademark isolated from Jerusalem artichoke peel, is studied and presented.
 

Name of reference
1 S.E.Harding at al. Molecular weight Determination of Polysaccarides. Biochem J. 1984, 219, p. 69-150.
2 Sandford P.A. at al. The Polysaccarides. Academic Press, New York, 1983, V.2, p.411- 490,
3 Рашидова С.Ш., Семенова Л.Н. и др. Пектин. Тенденции научных и прикладных исследований. ХПС, 2000, №1, 3-12 с.
4 Шурутова. Уникальная лекарства в промыщленных объёмах. http://www.polyprenolls.ru/.
5 Abdullayev Sh., Usmanova N., Ikramova M. Yer nok. Namangan, 2010. 100 b.
6 Асқаров И.Р, Каримқулов К.М. Таможeнная экспертиза и классификация товаров на основе химического состава Т. 2003. 192 с.
7 МГС-межгосударственный стандарт. ГОСТ 23452-79. М. 2003 г. 169 с.
8 Салихов С.А. “Товаршунослик”. Дарслик. T: 2011, 345 бет.
9 ТН ВЭД РУз (Последняя версия) Т. 2012. 845 с.
Waiting