216

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 09-02-2022
  • Read count 216
  • Date of publication 03-11-2021
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages21-22
Tags
English

The article provides examples of the role and importance of lentil grains in protein deficiency, which is becoming increasingly relevant around the world today. At the same time, the useful indicators of lentils, which have been forgotten in modern Uzbek cuisine but are new, are highlighted.

Tags
Author name position Name of organisation
1 Xamidova F.. Қишлоқ хўжалик маҳсулотларини сақлаш ва қайта ишлаш кафедраси ассистенти Тошкент Давлат Аграр Университети
2 Yusupov N.. мустақил тадқиқотчи Тошкент Давлат Аграр Университети
3 Boqijonov M.. магистр Тошкент Давлат Аграр Университети
Name of reference
1 1. Х.Н.Атабаева, О.Қодирхўжаев “Ўсимликшунослик”, Янги аср, 2005й-45б.
2 2. Ермаков А.И., Арасимович В.В. 1982. В кн.: Методы биохимического исследования растений. М. с.430.
3 3. Кочетов Г.А. 1980, Практическое руководство по энзимологии. М., С.272
4 4. Руководство по методам исследования технохимическому контролю и учету производства в масложировой промышленности, том II, Ленинград 1965 г. с. 152-155.
5 5. ГФ, Машковский М.Д., Бабаян Э.А. 1989г. Спектрофотометрический метод определения белка. В кн.:Государственная Фармакопея СССР. М., С.392.
6 6. https://soglom.uz/salomatlik/quvvati-goshtday-kuchli/ Қуввати гўштдай кучли | soglom.uz
7 7. http://qashqadaryogz.uz/read/yasmi ЯСМИҚ.
Waiting