195

Until now, scientific research is being carried out on filling the lack of carbohydrates in the diet in various ways, using traditional and non-traditional methods. Therefore, the main function of carbohydrates in the diet is to provide the livestock with energy for life and production, to maintain its body temperature and to collect nutrients, especially fat reserves, as well as to form milk sugar and fat in lactating animals.
 

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 22-02-2023
  • Read count 195
  • Date of publication 07-12-2022
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages32-33
Ўзбек

Until now, scientific research is being carried out on filling the lack of carbohydrates in the diet in various ways, using traditional and non-traditional methods. Therefore, the main function of carbohydrates in the diet is to provide the livestock with energy for life and production, to maintain its body temperature and to collect nutrients, especially fat reserves, as well as to form milk sugar and fat in lactating animals.
 

Ўзбек

До сих пор проводятся научные исследования по восполнению недостатка углеводов в рационе различными способами, с использованием традиционных и нетрадиционных методов. Основная функция углеводов в рационе заключается в обеспечении поголовья животных энергией для жизнедеятельности и производства продукции, для поддержания его температуры тела и для сбора питательных веществ, особенно жировых запасов, а также для образования молочного сахара и жира у лактирующих животных.

Name of reference
1 1. Sh. Mirziyoyev “Chorvachilikni yanada rivojlantirish va chorva ozuqa bazasini mustahkamlash chora-tadbirlari to‘g‘risida”gi 2022 yil 8 fevraldagi PQ-121-sonqarori.
2 2. Карибаев К.К., Юлдашев Д. К. Углеводы в к кормлении коров. Сельское хозяйствоУзбекистан. 1990 г. № 1.
3 3. КарибаевК.К.. ЮлдашевД. К.Проблемы углеводного питания коров в Узбекистане. В кн. «Материалы республиканской научно практической конференции «индустрилизация млочного скотоводства в условиях жаркого климата Узбекистана» 1990 г, 88-96.
4 4. KarabayevK.K.,Gulyamkadirov K., Yuldashev D., Djamaova D. Bo‘g‘oz va sog‘in sigirlar ratsionida protein va energiyada rajasining sut mahsuldorligiga ta’siri. Kitob: O‘zbekistonda chorvachilikni jadallashtirishning ilmiy asoslari, 1994, 57-65 v.
Waiting