152

Annatatsiya: Maqolada qorako‘l qo‘ylarni oziqlantirishda probiotiklardan foydalanish, probiotik qoʻshib oziqlantirilgan sovliqlarning sut mahsuldorligi, 21 va 31 kunlik laktatsiya davridagi sutning organoleptik koʻrsatkichlari va kimyoviy tarkibini aniqlash natijalari keltirilgan.
 

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 02-07-2023
  • Read count 152
  • Date of publication 16-06-2023
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages26-28
Ўзбек

Annatatsiya: Maqolada qorako‘l qo‘ylarni oziqlantirishda probiotiklardan foydalanish, probiotik qoʻshib oziqlantirilgan sovliqlarning sut mahsuldorligi, 21 va 31 kunlik laktatsiya davridagi sutning organoleptik koʻrsatkichlari va kimyoviy tarkibini aniqlash natijalari keltirilgan.
 

Русский

Аннатация: В статье преведены результаты использования пробиотиков в кормлении каракульских овец, удои овец при использовании в рационе пробиотиков, органолептические показатели и химический состав молока на 21-й и 31-й дни лактации.

Tags
Name of reference
1 1. Гусейнова K.A., Брюков O.И. Вляние совместного исползавания пробиотического препарата Биоплус и пребиотического препарата кормамикс на развития и резистентност баранчиков. Аграрный научной журнал. – Москва 2018, №9. 44-46 с.
2 2. Калашников А.П. и др. Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных. Москва, Расселхоз Академия, 2003 г, 456 с
3 3. Maxmudov M.M. va boshqalar. “Yaylovshunoslik” uslubiy qo‘llanma. – Samarqand 2009-y, 151 b.
4 4. Boboqulov N.A.., Urimbetov A.A. Qoraqolpogʻiston sharoitida sur qorako‘l qo‘ylari sut mahsuldorligini oshirishdagi nazariy va amaliy usullar. Chorvachilik va naslchilik ishi, 2022-y, № 3, 15-16 b.
5 5. Плешков В.А., Белова С.Н. Пробиотик MUCINAL EXTRA в рационах маладняка овец. Известия селъслохазяйственной науки,Тавриды, 2022-г. №29 (192), С. 332-342.
6 6. Пoхинский Н.А. Рукаводства по биометрии для зоотехников. – Мoсква, 1969 г, 256 с.
Waiting