Ушбу мақолада дунёда кенг тарқалган озиқ-овқат сифатини баҳолашнинг сенсорик таҳлил усули келтирилган. Шу билан бирга унинг турлари, таҳлил усуллари ва баҳолаш шакллари берилган.
Ушбу мақолада дунёда кенг тарқалган озиқ-овқат сифатини баҳолашнинг сенсорик таҳлил усули келтирилган. Шу билан бирга унинг турлари, таҳлил усуллари ва баҳолаш шакллари берилган.
В данной статье освещен широко применяемый во всем мире метод оценки качества в сфере продовольствия - сенсорный анализ. При этом приведены виды, методы анализов и формы оценок.
This article highlights a widely used method worldwide Quality Assessment for Food - Sensory analysis. Here are views, methods of analysis and evaluation forms.
№ | Author name | position | Name of organisation |
---|---|---|---|
1 | Saydalov F.M. | katta o'qituvchi | QarMII |
2 | Ro'ziyev T.. | katta o'qituvchi | QarMII |
№ | Name of reference |
---|---|
1 | 1. Ho Chi. Sensory evaluation in quality control. Minh City University of Technology, HCMC, SUMMER PROGRAM IN SENSORY EVALUATION 2014 4th International Symposium, July 25-27, Vietnam. |
2 | 2. Stolz, H., Jahrl, I., Baumgart, L. and Schneider, F(2010): Sensory Experiences and Expectations of Organic Food. Results of Focus Group Discussions. Deliverable No. 4.2 of ECROPOLIS Project. Research Institute of Organic Agriculture (FiBL), Frick, Switzerland. |
3 | 3. Васильева А. Г. Сенсорный анализ пищевых продуктов: лабораторный практикум. / Мин-во образования и науки РФ, Институт экономики, права и естественных специальностей. - Краснодар: ИнЭП, 2004. - 92 с. |