54

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 16-07-2024
  • Read count 54
  • Date of publication 16-07-2024
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages33-35
Tags
Русский

Аннотация. В данной статье показаны нормы, необходимые для кормления крупного рогатого скота на мясо, сроки кормления скота на мясо разного возраста, а также факторы, влияющие на химический состав мяса. В период откорма местного скота на мясо включаемые концентрированные корма в их ежедневные рационы приведены применения кормового добавки INTROVIT A+WS - белково-витамино-аминокислотная производства компании» Interchemie werken «De Adelaar» B.V.» Нидерландам. Показанно информация о порядке, применении количествах и сроках. При этом подробно поясняется ее химический состав, активность и значение каждого из пищевых веществ, входящих в состав кормовой добавки, сведения об этой кормовой добавке и результатах, полученных при ее использовании, приведены в таблицах. Кроме того, широко освещается анализ данных и даются четкие выводы.

 

 

 

 

English

Abstract. This article shows the standards required for feeding cattle for meat, the timing of feeding cattle for meat of different ages, as well as factors affecting the chemical composition of meat. During the period of fattening local livestock for meat, concentrated feed included in their daily rations shows the use of the feed additive INTROVIT A+WS - protein-vitamin-amino acid produced by the company «Interchemie werken «De Adelaar» B.V.» The Netherlands. Information about the order, application quantities and timing is shown. At the same time, its chemical composition, activity and importance of each of the nutrients included in the feed additive are explained in detail; information about this feed additive and the results obtained from its use are given in the tables. In addition, data analysis is covered extensively and clear conclusions are provided.

Tags
Author name position Name of organisation
1 Javharov O.Z. dots.nt, q.x.f.f.d. Andijon qishloq xo‘jaligi va agrotexnologiyalar instituti,
Name of reference
1 1. Ч. С. Содиқова, Ш. Қ. Амиров, Ш. Н. Мадрахимов (2022). Турли ишлаб чиқариш типларига мансуб симментал зотли буқачаларнинг ўсиш ва ривожланиши. Academicresearch ineducationalsciences, TSAU (Conference ), 535-540
2 2. Kuzibaevich, A. S., &Zulfiqorovich, J. O. (2021). Dependence of Clinical and Morphological Indicators of Blood of Cows on the Seasons. International Journal ofInnovative Analysesand Emerging Technology, 1(5), 116-120
3 3. Жавхаров О. З. Соғин сигирлар рационида аминокислота-витаминли озуқавий аралашмадан фойдаланишнинг самарадорлиги //Holders of reason. – 2023. – Т. 3. – №. 1. – С. 271-283
4 4. Жавхаров О. З. Sutdan chiqqan bo‘g‘oz sigirlarni to‘g‘ri parvarishlash–sog‘lom avlod olish garovidir! //HOLDERS OF REASON. – 2023. – Т. 3. – №. 1. – С. 284-291.
5 5. Садикова, Ч. С., Амиров, Ш. Қ., & Эгамбердиева, З. К. (2022). Симментал зотли турли ишлаб чиқариш типдаги буқаларни даврлар бўйича озиқлантириш хусусиятлари. Agrobiotexnologiya va Veterinariya tibbiyoti ilmiy jurnali, 866- 871.
6 6. Жавхаров О. З. и др. Nemovit WS–витаминли-аминокислотали озуқавий қўшимчасидан фойдаланишнинг бузоқларнинг ўсиш ва ривожланишига таъсири //Agrobiotexnologiya va Veterinariya tibbiyoti ilmiy jurnali. – 2023. – Т. 2. – №. 8. – С. 11-15
Waiting