188

Мақолада суюқликдаги туз таркибини баҳолаш учун мўлжалланган қурилманинг схемаси ва ишлаш принципи келтирилган. Қурилма суюқ озиқ-овқат маҳсулотлардаги туз миқдорини тез аниқлашга ёрдам беради.

  • Web Address
  • DOI
  • Date of creation in the UzSCI system 26-11-2019
  • Read count 178
  • Date of publication 27-09-2017
  • Main LanguageO'zbek
  • Pages30-32
Ўзбек

Мақолада суюқликдаги туз таркибини баҳолаш учун мўлжалланган қурилманинг схемаси ва ишлаш принципи келтирилган. Қурилма суюқ озиқ-овқат маҳсулотлардаги туз миқдорини тез аниқлашга ёрдам беради.

Русский

В статье приведена схема и принцип работы устройства, предназначенного для оценки содержания солей в жидкости. Устройство поможет произвести быструю приблизительную оценку содержания солей в жидких продуктах питания.

English

The article is a diagram and principle of operation of an apparatus for estimating the salt content in the liquid. The device can help you make a quick rough estimate of the salt content in liquid foods.

Author name position Name of organisation
1 Mallayev A.R. t.f.n., dotsent QarMII
2 Xolov O.T. assistent QarMII
Name of reference
1 1. Yusupbekov N.R., Muhamedov B.I., G‘ulomov SH.M. Texnologik jarayonlarni nazorat qilish va avtomatlashtirish: Darslik, -T.: “О‘qituvchi”, 2011. 576 b.
2 2. www.meandr.org - Меандр- практическая электроника.
Waiting